MOL csapat Futball Blog

Március sorsdöntő hónap lesz a Vidi számára

2014.01.18. 15:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kovacsIstvan_sport365.jpgA Videoton labdarúgócsapata - két játékos kivételével - jelenleg Spanyolországban, egész pontosan Malagán edzőtáborozik. Paraiba ugyanis Brazíliában rehabilitál, míg Harasztira még itthon vár pár orvosi vizsgálat, ő ezek után csatlakozik a kerethez.

A fehérváriak jelenleg második helyen állnak a bajnokságban, és nem tettek le arról, hogy megszerezzék történetük második bajnoki címét. Jelenleg négy pont a lemaradásuk az éllovas Debrecen mögött, de Jose Gomes vezetőedző már korábban úgy fogalmazott, nem meg akarják, hanem megnyerik az idei bajnokságot.

De miként lehet erre lehetőségük?

Sándor Györgyék a spanyolországi táborozás során négy edzőmeccset játszanak. Ellenfelük lesz a horvát FK Rijeka, a lett FC Jurmala, a bolgár Lokomotív Plovdiv, és az ukrán FC Dnipro is. Ezeken a meccseken kell kialakulnia a legütőképesebb csapatnak, amely harcban lehet a bajnoki cím mellett a Ligakupa győzelemért is.

Február végén éppen egy Ligakupa meccsel indul a fehérváriak szezonja, és a papírforma alapján nem jelenhet komoly gondot hazai környezetben legyőzni – majd a visszavágó alapján búcsúztatni - a bajnokságban utolsó helyen álló Kaposvárt.

A bajnokságot márciusban a jelenleg tulajdonos nélküli, így a működéshez szükséges alapokat is nélkülöző Pécs vendégeként kezdik, majd a télen edzőváltáson áteső Pakshoz látogatnak, és ha komoly terveik vannak a bajnokságban, ezeken a meccseken kötelező megszerezni a hat pontot.

Március második fele sorsdöntő lehet, hiszen három rangadó vár a Vidire. Először hazai pályán fogadják a címvédő Győrt, majd a télen alaposan megerősödő MTK-hoz látogatnak, 30-án pedig akár a bajnoki döntőnek is beillő Videoton-Debrecen házigazdái lesznek. Ha a két hazai meccset győzelemmel abszolválják és az MTK vendégeként is pontot, esetleg pontokat szereznek, akkor reális esély mutatkozik a bajnoki cím megnyerésére.

Ehhez azonban az olyan „kötelező” meccseket is hozni kel, mint a soron következő kecskeméti találkozó, vagy a Pápa otthoni legyőzése. De egy bajnoki címre pályázó együttes számára Újpesten és a Puskás Akadémia FC „vendégeként” is csak a győzelem az elfogadható.

Májusban a Kaposvár elleni – várhatóan gólzáporos - meccset egy kispesti és egy mezőkövesdi kirándulás öleli össze. Ezeken is minél több pontot kellene szereznie a Vidinek, mert a tavaszi szezont a dobogóért hajtó Diósgyőr vendégeként zárják, és nem kellene a döntést az utolsó fordulóra, egy „életéért küzdő” csapat elleni rangadóra bízni. 

(Fotó:sport365.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr935769081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása