MOL csapat Futball Blog

A Vidi szurkolói a szünetben sem pihennek

2013.12.24. 07:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidiszurker.jpgA hazai labdarúgó bajnokság őszi szezonja ugyan már véget, de a magyar futballban ilyenkor is történnek érdekes dolgok. Elég csak az új szövetségi kapitány Pintér Attila kinevezésére gondolni.

A szurkolók számára ilyenkor hiányoznak a kedvenceik, de még hosszú hónapokat kell várni, hogy ismét kedvenc helyükről bíztathassák szeretett csapatukat. A Videoton egyik legrégibb – és legnagyobb – szurkolói csoportja a Red Blue Devils (RDB) amely 1992 telén alakult, a B-közép akkori helyén, a déli kanyarban bontott zászlót. A törzshely az évek során változott, ám a 2000-től már az "E"-szektor lett az állandó helyük.

Mint a csoport honlapjáról kiderül, az alapító tagok célja az volt, hogy imádott csapatuk, a Videoton FC Fehérvár támogatása egy jól megszervezett szurkolói csoport által, valamint a szurkolás egységesebbé tétele a stadionon belül. Már akkor a Magyarországon is egyre inkább meghonosodó ultra stílust próbálták követni, az évek folyamán pedig egyértelművé vált, hogy a szemléletük, a mentalitásuk révén, Ultra csoportnak vallhatják magukat.

Ez a csoport azonban – több, más szurkolói csoporttal karöltve - a múlt héten különleges dologra szánta el magát, hiszen egy szurkolói delegáció petíciót juttatott el Orbán Viktor miniszterelnök részére.

A Parlament előtt gyülekező szurkolókat a Miniszerelnökség két munkatársa fogadta, majd Őri Márk, a Szurkolói Iroda vezetője átadta azt a petíciót, amelyet „Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Magyarország legbefolyásosabb futballszurkolójának” címeztek.

A beadvány hét pontból áll, melynek fő irányvonala, hogy a miniszterelnökhöz fordulnak azzal kapcsolatban, hogy a sporttörvény és az úgynevezett huligántörvény életszerűtlen rendelkezéseit, a szurkolói regisztrációt, a családok vegzálását, a police.hu-n történő üldözését szüntessék meg. Arra kérik, hogy az ORFK, a parlament sportbizottsága, az MLSZ, a klubok, valamint a Szurkolói Iroda és a szervezett szurkolói csoportok bevonásával üljön le, és tárgyaljanak. Elsősorban arról, hogyan lehetne megszüntetni azokat az anomáliákat, hogy futballszurkolóknak – köztük családoknak, nőknek, gyerekeknek – negyven-ötven percet kell sorban állniuk egy mérkőzés látogatásakor, amikor csak két-háromezer ember jár általában a magyar meccsekre.

A szurkolók képviselői elmondták, elsősorban abban reménykednek, hogy petíciójuknak akár már az NB I tavaszi folytatását megelőzően lehet számottevő foganatja. Elsősorban azért szeretnék a változást, mert a statisztikák alapján a nézőszám folyamatosan csökken az NB I-ben, és azt nem tartják normális állapotnak, hogy negyven-ötven perceket kelljen sorban állni az embereknek ahhoz, hogy bejussanak a meccsekre, mondjuk Újpesten, Szombathelyen vagy épen Székesfehérváron.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr955706812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása