MOL csapat Futball Blog

A Vidi elnöke elfogadja és egyetért az MLSZ döntésével

2013.09.08. 19:17 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

garancsi2.JPGHárom klub is azért kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén, mert szurkolói többek között Romániát gyalázó rigmusokat kiabáltak. A legnagyobb összeget, 600 ezer forintot a Videotonnak kell fizetnie, amiért szurkolói az MTK elleni meccsen gyűlölködő rigmusokat kiabáltak. A Vidi elnöke elfogadja és egyetért az MLSZ döntésével. 

A hivatalos indoklás szerint a Vidi szurkolói "hosszabb ideig, jól hallhatóan Szlovákiával és Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak" az MTK elleni mérkőzésen. Garancsi István a klub honlapján elmondta, rettentően szégyellte magát a lelátón ülve, amikor a szurkolók egy csoportja gyűlölködő rigmusokat skandált. A klubvezető úgy véli, ahogy az elmúlt években, a klub igyekezett szervezettségével, eredményeivel példát mutatni, úgy a szurkolóik részéről is ahhoz volt szokva, hogy példaértékűen buzdítják a csapatot. 

„A Sóstói meccseket a jó hangulat jellemezte, és nem a lelátói atrocitások. Felfoghatatlan, hogy ebben az esetben mi vitt rá egy szűk szurkolói csoportot arra, hogy megpróbálják elrontani a többiek szórakozását, és hogy többszöri felszólítás után is folytassák ezt a viselkedést” – mondta a vidi.hu-nak.

Véleménye szerint sokat dolgoztak azért, hogy a mérkőzéseik igazi családi eseménnyé váljanak, hogy a megfelelő körülmények biztosításával, kiegészítő programokkal, színes körítéssel minél több nőt és gyereket tudjanak a lelátókra vonzani.

Az MTK elleni mérkőzésre is nagyon sok gyereket sikerült a lelátóra vonzaniuk, és az említett eseményeknél ezek a gyerekek csodálkozva kérdezték, hogy mi ez, mit jelent ez, miért kiabálnak ezek az emberek ilyesmit.

Még nem tudja milyen lépéseket tesznek a mostanihoz hasonló szurkolói megnyilvánulások esetén, de ezt már a klub szponzorai is kérdezték tőle. Eddig hatékonyan és harmonikusan tudtak együttműködni a Vidi különböző szurkolói csoportjaival, a keménymagot is beleértve. Garancsi szerint az MTK elleni meccsen becsmérlő rigmusokat skandáló szurkolói csoport nemcsak jelentős anyagi, hanem még annál is sokkal nagyobb erkölcsi kárt okozott a klubnak.

Mivel a Videoton mindig is felemelte a hangját olyan esetekben, amikor úgy érezték a szankciók nem a szabályok szellemében születtek, ebben az esetben azonban nem fellebbeznek a büntetés ellen, mert jogosnak és arányosnak látják azt.

„Nem csak a mostani esetben, hanem az ügy egészét tekintve is teljes mértékben helyesnek tartom és támogatom a szövetség törekvéseit a szurkolói atrocitások, a rasszizmus, a gyűlölködő rigmusok visszaszorításával kapcsolatban. Az ehhez hasonló megnyilvánulások semmilyen rendezvényen, így a labdarúgó mérkőzéseken sem elfogadhatóak” – összegzett a Vidi első embere.

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr565500899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása