MOL csapat Futball Blog

Újabb sportszerű lépés a Videotontól

2014.03.24. 14:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kovacsIstvan_sport365.jpgA Videoton labdarúgócsapatánál már eddig is számos esetben tettek tanúbizonyságot arról, hogy fontos számukra a sportszerűség. Elég csak arra gondolni, amikor tavaly ősszel több stadionban is románellenes hangokat lehetett hallani, Garancsi István az egyesület elnöke kiállt a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése és a néhány felelőtlen szurkoló miatt a klubot ért büntetés mellett.

A sportvezető akkor úgy fogalmazott, az ügy egészét tekintve is teljes mértékben helyesnek tartja és támogatja a szövetség törekvéseit a szurkolói atrocitások, a rasszizmus, a gyűlölködő rigmusok visszaszorításával kapcsolatban. Kiemelte ehhez hasonló megnyilvánulások semmilyen rendezvényen, így a labdarúgó mérkőzéseken sem elfogadhatóak.

A klub sportszerűsége ezúttal az elmúlt fordulóban rendezett Videoton FC - Győri ETO FC rangadó kapcsán érdemel említést. A bajnoki cím szempontjából is fontosnak számító rangadón a 92. percben Leandro Martínez, a zöld-fehérek csatára és Vidi pár perccel korábban beállt védője Oliveira csapott össze. A párharcot követően a győriek játékosa megcsúszott, és fájdalmas arccal feküdt a földön. Azonnal le kellett cserélni, mint utólag kiderült oldalszalag-szakadást szenvedett, ami 2-3 hónap kényszerszünetet jelent számára.

A játékost a hét közepén a Vidi orvosi csapatához tartozó dr. Abkarovits Géza műtötte meg Székesfehérváron. Martinez lelkének mindenesetre biztos jót tett, hogy amikor hordágyon levitték a pályáról, még a Vidi szurkolói is megtapsolták. A Vidi vezetése pedig a klub honlapján a vidi.hu-n kívánt mielőbbi, teljes felépülést Martíneznek.

Úgy tűnik, a két együttes összecsapásai ebben a szezonban nem múlnak el nyomtalanul, hiszen az őszi bajnokin is történt egy ugyanilyen jellegű, sajnálatos sérülés, akkor a fehérváriak válogatott védője, Juhász Roland volt a szenvedő alany.

Mindenesetre példaértékű a fehérváriak hozzáállása, hiszen a tavaly a Magyar Kupa elődöntőjében nem éppen barátságos véget ért a két együttes összecsapása, amikor a győri - sorszám nélküli biztonságiak - belekötöttek a fehérváriakba és bántalmaztak a pályán a Vidi játékosokat, akik egyébként is felfokozott idegállapotban voltak, hiszen a 92. percben bukták el a továbbjutást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr725876676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása