MOL csapat Futball Blog

Válogatott távozók ellenére is erős maradt a Vidi

2014.02.23. 12:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kovacsIstvan_sport365.jpgVéget ért a téli alapozás a Videoton labdarúgócsapata számára. A fehérváriak kétszer voltak Spanyolországban edzőtáborban, és számos edzőmeccset játszottak. A felkészülés végeztével José Gomes az együttes vezetőedzője úgy fogalmazott jó felkészülésen vannak túl, készen állnak az előttük lévő feladatokra.

Egy biztos, az edzőmeccsekből nem szabad messzemenő következtetést levonni, hiszen a lejátszott nyolc meccsből mindössze kettőt tudtak megnyerni Nikolicsék. A januári négy meccset három döntetlennel (Rijeka, Lokomotiv Plovdiv, Oțelul Galați) és egy vereséggel (Dnyipro) tudták le. A februári meccseken már jobb a statisztika, hiszen a Dinamo Moszkva elleni döntetlen után a Guangzhou Evergrande és a Strømsgodset IF is fejet hajtott a magyar együttes előtt, míg a CSZKA Moszkva ellen is közel állt a döntetlenhez Vidi, végül egy góllal jobbnak bizonyult az orosz együttes.

Mindenesetre az előkészületi meccsekből nem nagyon lehet következtetni a tavaszi tétmeccsekre, hiszen a 2010-11-es szezon téli alapozása során is akadtak meglepő eredmények, hiszen akkor kikaptak többek között a Cádiz és a Lokomotív Moszkva együttesétől is, a tavasz mégis a Vidi meneteléséről és első bajnoki címének megszerzéséről szólt.

A Vidi a tavasszal a bajnokság mellett a Ligakupában is érdekelt, és mint José Gomes korábban elmondta, alkalmasnak tartja csapatát arra, hogy mindkét sorozatban az élen végezzenek.

A bajnokságban elsősorban hazai pályán kell bizonyítaniuk Sándor Györgyéknek, hiszen többek között a címvédő Győri ETO, a jelenlegi listavezető Debrecen és a nagy terveket szövögető Diósgyőr is Székesfehérvárra látogat.

A téli holtszezonban a keretben akadtak kisebb változások, de ez nem nagyon változtat az ősszel látott együttesen. Az érkezőknél Haraszti Zsolt és Uros Nikolics található, akik mindketten a Puskás Akadémiától tértek vissza.

A távozóknál korábbi válogatott játékosok vannak, ugyanakkor az ősszel érkezett, és azóta már Malajziába távozó Gyepes Gábor, vagy az MTK-hoz igazolt Torghelle Sándor sem tudott ősszel meghatározó szerepet betölteni az együttesben. A Pécsre távozó Milan Pericsről ez már korábban kiderült, ugyanakkor a Puskás Akadémiának kölcsön adott Tóth Balázs korábban alapember volt a bajnoki címet is kiharcoló együttesben.

Azonban a fehérvári szurkolóknak nem kell aggódniuk, hogy elfogynak a tehetségek, hiszen bizakodásra adhat okot, hogy a téli felkészülés során több fiatalt is igyekeztek a csapatba építeni. Mint arról korábban molcsapat.hu is beszámolt, Tar Zsolt és Hudák Martin is egyre nagyobb szerepet játszott az előkészületi meccseken és ha továbbra is így teljesítenek, a tavasz folyamán is fontos szerep juthat nekik.

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr505828013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása