MOL csapat Futball Blog

Mire megy a Vidi a soros bajnok ellen?

2014.03.16. 15:59 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kovacsIstvan_sport365.jpgA Videoton együttese a bajnoki címvédő Győrt fogadja a labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában. Jelenleg egyik együttes sincs csúcsformában, hiszen a győriek az eddigi két tavaszi fordulóban mindössze egy pontot szereztek, míg a Vidi két döntetlennel zárta a pécsi, illetve paksi fellépését.

Mindkét együttes nem titkolt célja a bajnoki cím, de amíg a Vidi hat, a győriek tíz ponttal vannak elmaradva az éllovas Debrecen mögött. Így mindkét együttesnek égető szüksége lenne a pontokra, különben a jelenlegi éllovas akár jelentősebb előnyre is szert tehet. Érdekesség, hogy a győriek kispadján egy korábbi Vidi-kedvenc, Horváth Ferenc dirigál, és ezúttal létfontosságú számára, hogy elszomorítsa korábbi klubja szurkolóit. A két csapat legutóbbi fehérvári bajnokiján 1-0-s vendéggyőzelem született. Utánanéztünk, az elmúlt években miként szerepeltek a fehérváriak az aktuális címvédővel szemben.

Idén, a mostani összecsapás „odavágója” Győrben 1-1-el zárult, míg a tavalyi kiírásban, hazai környezetben Torghelle, Oliveira és Nikolics góljával magabiztosan verték 3-1-re a címvédő Debrecent, ugyanakkor idegenben 2-1-re alulmaradtak. Egy évvel korábban a Videoton nem játszhatott a bajnoki címvédővel, hiszen épp a fehérváriak voltak azok.

A 2010-11-es szezonban is a Loki volt az előző évi bajnok, és amíg Debrecenben nyerni tudott, Fehérváron fejet kellett hajtania a Lencse és Alves góljával 2-1-re nyerő Vidi előtt. Ez a győzelem is nagyban kellett ahhoz, hogy a szezon végén a Mezey György által dirigált fehérváriak vehessék át a bajnoki aranyérmet.

Egy évvel korábban is érvényesült a hazai pálya, hiszen Debrecenben Coulybalyék nyertek, de Fehérváron a Vidi Lipták, Polonkai és Andjics góljával fölényes 3-0-ás sikert aratott. Az elmúlt évtized elsősorban a vidéki együttesek sikereiről szólt, ebbe csak az MTK tudott „belerondítani” a 2007-08-as szezonban.

A kék-fehérek azonban hiába nyertek bajnokként a Hungária körúton, fehérvári kirándulásuk súlyos vereséggel zárult, hiszen a Vidi Vujovics (3) és Szakály góljával 4-0-ra nyert. A 2007-08-as szezonban ismét a Debrecen volt a címvédő, és a fehérvári 0-0- után a hajdúsági fővárosban érvényesítette a papírformát és 3-1-re győzött.

Egy évvel korábban pedig mindkétszer megsemmisítő verést mért a Loki a Vidire, hiszen Debrecenben 3-1-re, míg Székesfehérváron 4-0-ra tudott nyerni az akkor éppen Marijan Vlak által dirigált fehérváriak ellen. A 2005-06-os szezonban is hat pontot szerzett a Debrecen a Vidi ellen, míg kilenc éve a Ferencvárossal „kölcsönösen” idegenben verték a másikat, így a fehérvári vereség után az Üllői úton Kuttor góljával nyert a Vidi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr875864276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása