MOL csapat Futball Blog

Egykori UEFA-Kupa hős irányítja a Vidi női labdarúgóit

2013.11.17. 13:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi_csajok.jpgMiközben a Videoton labdarúgócsapata vezeti a bajnokságot, és most már kimondva is a bajnoki cím az elvárás és a célkitűzés a csapattal szemben, a klub női labdarúgói is jól teljesítenek. A klub honlapján készült összeállításból kiderül, miként képzelik el a jövőt a vezetőedző, Horváth Gábor és a csapatkapitány, Trampler Tímea.

Horváth – aki a Vidi legnagyobb sikerének az 1985-ös UEFA-Kupa menetelésnek hatékony részese volt – elmondta, a nyáron a Videoton FC integrálta a korábbi fehérvári női csapatot, az ARISZ-t (Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület), innen származik a csapat magja. De hozzájuk igazoltak néhány játékost a megyéből vagy megszűnt csapatoktól is. 

A korábbi nagyszerű hátvéd elmondta, körülbelül 20 játékos látogatja rendszeresen az edzéseket, hogy nagyon lelkesek a lányok, ráadásul egy fiatal társaságról van szó, akikben nagyon sok a potenciál, hiszen a legtöbbjük 15 és 20 év között van. 

Az együttes az NB II Nyugati csoportjában indult, és bár a szezonkezdet kicsit nehézkesre sikeredett, amióta (szeptember közepe) Horváth dirigálja a csapatot, azóta sikerült felkúszniuk a tabella 4. helyére. Ez roppant dicséretes, hiszen három, már jóval összeszokottabb csapat mögött negyedikek. A ZTE, mind a Fradi U-19 és a Győri ETO ugyanis már jóval többet játszott már együtt nálunk. 

Horváth úgy véli, amennyiben a támogatottságuk megmarad, akkor egyértelműen az NB I a cél, hiszen nagyon sikeréhesek a lányok. Ugyanígy vélekedik Trampler Tímea a csapat kapitánya is, aki a móri női csapattól igazolt át a Vidihez. Mint a vidi.hu-nak elmondta, mindig is szerette volna kipróbálni magát nagypályán, az iskola és a szimpátia miatt pedig logikus döntés volt a Vidi újonnan alakuló csapata. 

Amíg idén a tisztes helytállás a céljuk, jövőre már egyértelműen képesnek tartja magukat arra, hogy feljussanak az első osztályba. A csapat jelenleg nyolc meccs után négy győzelemmel egy döntetlennel és három vereséggel áll a bajnoki tabella 4. helyén. A képet csak az első fordulóban „beszerzett” négy büntetőpont és a Fradi U19-es együttesétől elszenvedett 15-0-s vereség csúfítja, de mindannyian bíznak benne, tavasszal visszavágnak a zöld-fehéreknek. 

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr525638695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása