MOL csapat Futball Blog

Méltó módon emlékezne a Vidi a 30 éve UEFA Kupa döntőbe jutott csapatról

2014.02.09. 10:08 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi archiv.jpgA Videoton labdarúgócsapata javában a téli alapozás közepén tart. Az együttes már túl van egy spanyolországi edzőtáboron, és a hónap végén már Ligakupában kell bizonyítaniuk Nikolicséknak.

Az együttes jelenleg még két fronton érdekelt, hiszen a Ligakupa mellett a bajnokságban is jó eséllyel pályázik nem csak a dobogós helyezésre, hiszen a bajnoki cím sem tűnik elérhetetlennek. Az a bajnoki cím, amely a klub történetének egyik legjobb csapatának nem jött össze. Természetesen az 1984-85-ös szezonban az UEFA Kupa fináléjáig menetelő együttesről van szó.

Idén lesz 30 éve, hogy a Vidi elkezdte pazar szereplését az UEFA-Kupában. Mint a klub honlapja a vidi.hu beszámolt róla, ennek apropóján a VBKE év végén a városba szeretné csalni az akkori ellenfeleket, így nem elképzelhetetlen, hogy többek közt a Manchester United és a Real Madrid öregfiúk csapata is a fehérvári klub vendégei lesznek. 

Az esemény kapcsán Juhász László, a Fehérvári Futballfesztivál főszervezője tartott prezentációt, aki egyben a tavalyi Futballfesztivál fővédnöke volt dr. Cser-Palkovics András polgármester mellett.

Juhász többek között „Nagyszabású terveink – 2014” címmel az idei futballtorna programjairól tartott előadást. Többek között elmondta, hogy az idei tornát hatnaposra tervezik, december 23. és 31. között (24-25-26 szünet). Ezen felül a Videoton 1984-85. évi nagy menetelésének harmincéves évfordulóját méltóképp szeretnék megünnepelni egy UEFA-tornával.

A szakember a klub honlapján elmondta, eltökélt céljuk, hogy tető alá hozzanak egy UEFA-emléktornát az év végi VBKE Futballfesztivál keretein belül. Harminc éve kezdődött el az a menetelés, mely a mai napig a magyar labdarúgás utolsó nagy klubsikere, hiszen a Vidi a sorozat végén UEFA-Kupa döntőt játszott a Real Madrid ellen. 

Juhász úgy véli hatalmas feladat lesz mindezt megszervezni, éppen ezért már most, több mint tíz hónappal az esemény előtt elkezdték a munkát. Szeretnék emlékezetessé tenni a XV. VBKE-tornát, és egyúttal méltóképp megemlékezni a 30 évvel ezelőtti csodáról. Fő tervük, hogy a Vidi 1984-85-ös UEFA ellenfelei közül minden csapat részt vegyen a tornán, és az akkori játékosok közül minél többen képviseljék akkori klubjukat.

Mint ismert, harminc éve a Vidi a Dukla Praha, a Paris Saint-Germain, a Partizan Beograd, a Manchester United és a Zseljeznyicar kiverésével jutott el a Madrid elleni fináléig. Mindenesetre hatalmas szenzáció lenne Fehérváron látni az egykori manchesteri csapatból Gordon Strachant, Bryan Robsont, a madridiaktól, Stielikét, Butraguenót, vagy Valdanót, de a párizsiaktól Susicsot vagy Fernandezt is.

Ugyanakkor a fehérváriak részéről már nem lehet ott a madridi visszavágón a Vidi győztes gólját szerző, immár 16 éve elhunyt Májer Lajos. Ugyanakkor a többek között a Disztl testvéreket, Csongrádit, Burcsát, Szabó Józsefet felvonultató csapatra valószínűleg a fehérvári stadion is megtelne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr885805873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása