MOL csapat Futball Blog

Nikolicsnál csak egy Vidi játékos volt eredményesebb a válogatottban

2013.10.17. 08:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

nikolics.jpgA magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 2-0-ra legyőzte Andorrát. A magyar együttes ezzel selejtezőcsoportja harmadik helyén végzett, így biztos, hogy nem jut ki a 2014-es brazíliai világbajnokságra. A meccs minden várakozást alulmúlt, az egyetlen pozitívum, hogy a Vidi támadója Nikolics Nemanja megszerezte első gólját a nemzeti együttesben.

Mint arról korábban beszámoltunk, Nikó volt a fehérvári klub 17. válogatott játékosa. Azon játékosokat vettük figyelembe, akik a Videoton igazolt játékosai voltak, amikor először magukra húzták a nemzeti mezt. Ugyanakkor mindössze a hatodik, aki gólt is tudott szerezni a válogatottban.

A zentai születésű támadó – aki mellesleg az együttes legagilisabb tagja volt - az 52. percben volt eredményes, amikor is Dzsudzsák beadását fejelte remek mozdulattal a kapuba. Később a második gólban is szerepet játszott, hiszen Vanczák beadása után az ő zavaró jelenléte is kellett ahhoz, hogy a vendégek védője Lima a saját kapujába továbbítson.

Góljával mindjárt a képzeletbeli góllövőlista második helyén találta magát, hiszen négyen is egy gólosak voltak. A védő Disztl László még 1990-ben az olaszok elleni vb-selejtezőn volt eredményes, míg a másik három egygólos játékos ma is aktív tagja a válogatottnak.

A ma már Diósgyőrben játszó Elek Ákos még fehérváriként szerzett gólt 2011-ben Izland ellen barátságos meccsen, míg a ma már Győrben játszó Lipták Zoltán szintén két éve a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn volt eredményes.

A ma is a Vidi kötelékébe tartozó Gyurcsó Ádámnak sikerült a legrövidebb idő alatt betalálnia, hiszen a tavaly júniusi csehek elleni barátságos meccsen csak a 65. percben állt be és a 88. percben már győztes gólt lőtt a világklasszis Peter Cech kapujába. 

A klub két szimbolikus középpályásának a már visszavonult Csongrádi Ferencnek és a jelenleg is a csapat erősségének számító Tóth Balázsnak 24 illetve 34 meccs is kevés volt a gólszerzéshez.

A klub legeredményesebb játékosa Horváth Ferenc, aki ugyan a Vidi játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, de a legnagyobb sikereit – és a válogatottban szerzett 11 gólját - már más klubok játékosaként érte el.

A Vidi szurkolók egykori kedvence első gólját hetedik válogatott meccsén szerezte Ausztria ellen. Legeredményesebb éve 2000 volt, amikor hét gólt is szerzett a nemzeti együttesben, többek között a Szaúd-Arábia elleni barátságos meccsen és az olaszok elleni 2-2-re végződő hazai selejtezőn is duplázott.

Bízzunk benne, Nikolicsnak lesz még lehetősége a válogatottban bizonyítani és az elkövetkezendő években akár Horváth teljesítményét is túlszárnyalhatja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr85579212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása