MOL csapat Futball Blog

Állami kitüntetést kapott a Vidi két utánpótlás edzője

2013.03.26. 15:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

00000000000000001vidi_legendak.jpgMárcius 15-én 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából az elmúlt évekhez-évtizedekhez hasonlóan jelentős állami kitüntetéseket adtak át. Ezúttal kiemelkedő tudású, a sportban, a sportért dolgozó szakembereket is jutalmaztak.

A Videoton két edzője, az egyaránt az utánpótlásban dolgozó Kiss Imre és Németh János az Erkel Színházban vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetést.

Mindketten több évtizedes lelkiismeretes munkájuk elismeréseként vehették át a kitüntetést, és egybehangzóan vallják, azt tartják a legfontosabb dolognak, hogy egész életükben azzal foglalkozhattak, amit a legjobban szerettek.

Németh János a vidi.hu-nak adott interjújában elmondta, pályafutása egyik legjelentősebb állomása volt ez a kitüntetés, nem számított ilyen magas, állami szintű elismerésre. Külön kiemelte, hogy ő én nem embereket, és nem elnököket szolgált az elmúlt évtizedekben, hanem a klubot.

„Néhány hónapja, amikor a Sóstói Stadionnal szemközti új sportcsarnok átadója volt, akkor Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke nekem ajánlotta fel az ünnepélyes szalagot, amit átvágtak a megnyitón. Már az is egy óriási elismerése volt annak a közel 45 évnek, amelyet az utánpótlásban töltöttem el” – mondta a szakember.

Úgy véli a sors nagy ajándéka ez a kitüntetés, hiszen egész életében azt csinálhatta, amit a legjobban szeret, de nem felejtette el megköszönni a klubnak és nem utolsósorban a családjának, akik ehhez hozzá tudtak segíteni.

Kiss Imre úgy véli azért sikerült még mindig fiatalosnak maradnia, mert az elmúlt 45 évet a gyerekek között töltötte. 1968-ban kezdett el edzősködni Székesfehérváron a KÖFÉM futballklubnál. Mindig is gyerekek körül dolgozott, de egész pályafutása során nagyon sok fiatal játékossal találkozott, nevelte, oktatgatta őket.

„Csiszár István Székesfehérvár legnevesebb utánpótlás szakembere volt, aki már 30 éve nincs közöttünk, de a mai napig a város egyik legendás alakja. Nos, az ő hívó szavára kerültem a Videotonhoz 1973-ban, azóta állok a klub alkalmazásában” – elevenítette fel a kezdeteket.

Elmondta, sikerének kulcsa, hogy próbált mindig úgy dolgozni, hogy ne okozzon csalódást, a gyerekeknek pedig örömet szerezzen.

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr645172340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása