MOL csapat Futball Blog

Vidi összefoglaló 2. rész: a tavalyi EL-elődöntős is nagy verést kapott Fehérváron

2013.01.03. 09:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

sándorgyuri.jpgA Videoton labdarúgócsapatának nemzetközi kupaszereplésével kapcsolatos összeállításunkat ott hagytuk abba, hogy a fehérváriak büntetőkkel kiverték a török Trabsonsport együttesét, így bejutottak az Európa Liga csoportkörébe.

Itt aztán, ha nem is verhetetlen, de igen erős csoportba kerültek a belga Genk, a svájci Basel és a portugál Spoting Lisboa társaságában.

Az első fordulóban hiába volt a mezőnyben partnere a hazai pályán szereplő belga együttesnek, az első félidőben egy gyors akció végén a hazaiak kerültek előnybe, majd a meccs hajrájában két újabb góllal magabiztossá tették sikerüket.

Az első hazai meccset éppen a csapat vezetőedzője Paulo Sousa egykori együttese a Sporting ellen játszották, és mint később kiderült, ez lett a Vidi idei legfényesebb sikere a kupában. A sorozat egyik legemlékezetesebb mérkőzésén három helyzetből három gólt szerezve - már a 35. percben 3-0-ra vezetve -, nagy veréssel „ajándékozták meg” a portugál sztárklubot, mely tavasszal még a sorozat elődöntőjéig menetelt. A vereség ugyanakkor Sousa egykori csapattársának, Sá Pintonak az állásába került.

A győzelem nem a véletlen műve volt, amire jó bizonyíték volt, hogy a következő fordulóban a Basel is vereséggel távozott Fehérvárról. A Vidi itt is az első félidőben volt tarthatatlan, hiszen a szünetben már kétgólos volt a magyar együttes előnye. A végén ugyan szépített a tavalyi BL-sorozatban a Manchester Unitedet is búcsúztató svájci együttes, de a győzelem így is biztos volt.

A Basel elleni visszavágón hiába játszott és védekezett jól a magyar együttes, hiába mutatott be Bozsovics több nagy bravúrt is a kapuban, a hajrában nem bírta a nyomást a védelem és ezt kihasználták a hazaiak és otthon tartották a három pontot.

A Genk elleni hazai EL-meccsnek azzal a tudattal vághattak neki Nikolicsék, ha nyernek, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjutnak a legjobb 32 közé. A hazai szurkolók ismét fantasztikus hangulatot teremtettek, de a vendégek egy, a hajrában szerzett góllal elvitték a három pontot Fehérvárról.

A záróforduló „kétnaposra” sikeredett a Vidinek, hiszen a december6-ra, csütörtökre kiírt meccsre akkora eső zúdult a portugál fővárosra, hogy a pálya használhatatlansága miatt a mérkőzést másnapra kellett halasztani.

Mivel a csoport másik találkozóján 1-1-et játszott a Genk és a Basel, már a Sporting - Vidi előtt közel egy nappal biztos volt, hogy egyik csapat sem juthat tovább. Ennek ellenére egy roppant élvezetes meccset játszottak, melyen hiába egyenlített a magyar csapat, a hazaiak megszerezték első győzelmüket a sorozatban.

A Vidi így két győzelemmel és négy vereséggel, a harmadik helyen zárta a csoportkört, de bebizonyították, hogy egy magyar együttes is képes lehet felvenni a versenyt európai élcsapatokkal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr154993401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása