MOL csapat Futball Blog

Csak a Vidi nem nyert hétvégén az Európa Liga csoportjából

2012.09.29. 08:48 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi-edzes.jpgA Videoton az elmúlt héten két vereséget szenvedett egymás után. Előbb az Európa Liga csoportkörében a belga Genk nyert 3-0-ra Paulo Sousa együttese ellen, majd a hétvégén a Győri ETO bizonyult jobbnak, és Székesfehérváron aratott 1-0-s sikert. A Vidi így jelenleg ötödik helyen áll a bajnokságban, öt ponttal lemaradva az éllovas győriektől.

Két egymást követő vereségre legutóbb tavaly októberben volt példa a Vidinél. Akkor előbb a Kecskemét tudott nyerni a Fejér megyei megyeszékhelyen, majd akkor is a Győr mérte a második csapást a Vidire, akkor Győrben nyert 1-0-ra.

Amint arról a fehérváriak honlapja a vidi.hu beszámolt, az Európa Liga csoportellenfelek két győzelemmel és egy döntetlennel zárták a hétvégi fordulót. A hét közben épp a magyar együttes ellen magabiztos győzelmet arató Genk a belga bajnokság nyolcadik fordulójában a Charleroi otthonában nyert 2-1-re, a Videoton ellen is eredményes Vossen és Gorius góljaival.

Mario Been együttese egy kivétellel ugyanabban az összeállításban játszott, mint csütörtökön a Videoton ellen. A Genk ezzel a győzelemmel már negyedik a táblázaton, hátránya hat pont az éllovas Brugge mögött.

A portugál bajnokságban eddig győzelem nélkül álló Sporting hétfő este megszerezte első sikerét a portugál bajnokságban. A lisszaboni Oroszlánok a Gil Vicente csapatát múlták felül 2-1-re hazai pályán. Sokáig úgy látszott, hogy folytatódik a Sporting vesszőfutása, hiszen már a hatodik percben hátrányba kerültek. A vendégek egészen az utolsó negyedóráig tartották is előnyüket, ekkor azonban a 75. percben Diego Capel, tíz perccel később pedig Ricky van Wolfswinkel volt eredményes.

Paulo Sousa korábbi együttesének a rossz hazai szereplés mellett más gondjai is vannak. Az UEFA a pénzügyi fair play szabályainak be nem tartása miatt visszatartja a klub nemzetközi szerepléséért járó prémiumot, így a portugálok addig nem kapják meg a pénzüket, amíg nem rendezik adósságaikat. Mindenesetre ezzel a győzelemmel kicsit levegőhöz jutott Sa Pinto edző, a Sporting feljött a bajnokság 7. helyére.

A csoport egyetlen döntetlenjét az FC Basel érte el, amely 1-1-es döntetlent játszott Bernben a Young Boys vendégeként. A 23 ezer néző előtt lejátszott bajnokin a Basel gólját Streller szerezte a 74. percben. A Basel jelenleg a negyedik a svájci első osztályban, az eddigi kilenc meccsen háromszor nyert, ötször döntetlent játszott és egyszer kikapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr944809531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása