MOL csapat Futball Blog

Nagy elődök nyomában a Vidi tehetsége

2012.06.08. 14:42 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az elmúlt napokban a Videotonnal kapcsolatos hírek, cikkek elsősorban a csapat fiatal támadójáról, Gyurcsó Ádámról szóltak. A tatabányai születésű és még mindig csak 21 esztendős labdarúgó szinte berobbant a köztudatba.

Mindehhez ”csak” annyi kellett, hogy a világ egyik legjobb kapusának, a Chelsea-vel idén Bajnokok Ligáját nyerő Petr Cech-nek a kapujába találjon. A múlt heti felkészülési meccsen a fiatal játékos a 65. percben állt be és bő húsz perccel később megszerezte a győztes gólt az Eb- résztvevő házigazdák ellen.

Mint azt maga az érintett a találkozó után elmondta, egy évvel ezelőtt nem gondolta volna, hogy a válogatott közelében lesz, arról meg álmodni se mert volna, hogy be is mutatkozik a nemzeti csapatban, és az első meccsén máris győztes gólt szerez egy Eb-résztvevő otthonában. A sikeres bemutatkozásnak köszönhetően néhány nappal később, a szintén Eb-re készülő írek ellen pedig már a kezdőcsapatban kapott helyet, és akkor sem vallott szégyent.

„Ha ilyen ütemben tudok fejlődni, akkor nagyon bízom abban, hogy a későbbiekben is számít rám a szövetségi kapitány a válogatottban. Most jól jön számomra a szünet, szeretném magam teljesen kipihenni, hogy újult erővel kezdhessem el a felkészülést a Vidivel az új bajnoki szezonra, és a nemzetközi kupaszereplésre” – mondta a vidi.hu-nak.

Azonban nem ő az egyetlen fehérvári játékos, akinek ilyen szerencsésen alakult a bemutatkozása a nemzeti tizenegyben. Amint arról a klub honlapja is beszámolt, az

1975. október 19-én Szombathelyen megrendezett a Magyarország - Luxemburg Eb-selejtezőn, a válogatott akkori legnagyobb sztárja, Nyilasi Tibor egymaga lőtt 5 gólt, de a 8-1-es győzelemből az akkori Vidi-t erősítő Wollek Tibor is kivette a részét. A 39. percben Nagy László helyére állt be, majd a 78. percben talált be az ellenfél kapujába. Wolleknek egyébként ez volt az egyetlen válogatott mérkőzése.

Három évvel később egy újabb Eb-selejtezőn Finnországban szerepelt válogatottunk, és a meccset ugyan 2-1-re elveszítettük, Tieber László számára így is emlékezetes marad a találkozó. Klubtársát Kovács Józsefet váltotta az 58. percben, majd nem sokkal később szépíteni is tudott első válogatott fellépésén. Tieber ezt követően még egy alkalommal húzta fel magára a nemzeti mezt. És az NDK ellen is betalált, így két válogatott mérkőzésén két gólt szerzett.

1992. április 29-én Ukrajna ellen Sallói István góllal hálálta meg Jenei Imre szövetségi kapitány bizalmát. A 3-1-re megnyert meccs első gólját szerezte. Sallói István összesen 13 alkalommal játszott a magyar válogatottban, újabb gólt azonban már nem sikerült szereznie.

Őket követte a sorban Gyurcsó, aki az utolsó percekben Dzsudzsák mértani pontosságú keresztlabdáját vette le, majd lőtte ki a hosszú sarkot. (fotó:nso.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr174572441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása