MOL csapat Futball Blog

A Vidi vezetői a pályán és azon kívül is küzdenek a csapatért

2012.05.18. 14:28 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata vasárnap 2-1-re nyert a Győr ellen, ezzel jelentős lépést tett az ezüstérem megszerzéséért, melyért éppen Pintér Attila együttese a legnagyobb – és egyetlen – riválisa.

A találkozón hiába játszott mezőnyfölényben a Vidi és hiába szerezte meg a vezetést, a győriek hamar egyenlítettek, és végül csak a 90. percben, Sándor György pazarul eltalált lövésével tudták kicsikarni a győzelmet.

A három pont ellenére elégedetlenek voltak a fehérváriak vezetői. Ezúttal azonban nem a játékosaik teljesítménye, hanem a játékvezető és az ellenfél túl vehemens harcmodora hozta ki őket a béketűrésből.

Többek között nehezményezték, hogy csak a mérkőzés előtt bő egy órával tudták meg az ezüstrangadóra kijelölt játékvezető személyét. Nem mintha bármi gondjuk lenne Andó-Szabó Sándorral, de úgy vélik csak a szerencsén múlt - és nem a játékvezetőn, - hogy a mérkőzésen egy fehérvári játékos sem szenvedett komoly sérülést

A klub honlapján két kérdést is feltesznek. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség szerint megfelelő játékvezetői magatartást tanúsított-e a bíró? Továbbá arra is választ várunk, hogy a szövetség vezetői szerint a játékosok testi épségét megfelelően védte-e Andó-Szabó Sándor?

Az eset kapcsán egy videó-összeállítást is feltettek, felhívják a közvélemény figyelmét a súlyos - a játékosok testi épségét veszélyeztető – tévedésekre. Ez egyben válasz a győriek azon lépésére, amikor az ETO vezetői korábban az egyik kupaösszecsapásunk játékvezetői tévedéseiből szintén készített egy videó-összeállítást.

Az esettel kapcsolatban Garancsi István a klub tulajdonosa is kifejtette véleményét. A klubvezető elmondta, úgy gondolja, a Győri ETO játékosainak a meccsen történt szabálytalankodásai mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Véleménye szerint a mérkőzésről készült videofelvételek tanúsága alapján a győri játékosok, különösen Vladimir Dordevic a labda megszerzéséért, megtartásáért, vagy megjátszásáért folytatott küzdelemben számtalan, alattomos megmozdulásával a Videoton FC játékosainak testi épségét durván veszélyeztette.

Garancsi számára egyértelmű, hogy nem engedhetik, hogy a mérkőzéseket vezető bírók asszisztáljanak az ilyen és ehhez hasonló hátulról jövő belépőkhöz, ezáltal engedve a játékosok ”munkaeszközeinek” a tönkretételét.

A klub vezetői azonban nem csak az irodákban „harcolnak” a csapatért. Egy hazánkban egyedülálló kezdeményezés keretében ugyanis már második alkalommal vívott barátságos mérkőzést a Vidi szakmai vezetéséből és irodai alkalmazottaiból álló csapat a klub ultráival.

A meccsen természetesen nem az eredményen volt a fő hangsúly, hanem a játékon. A szurkolók ugyan készültek az összecsapásra, de az eredményt alaposan „befolyásolta”, hogy a klub alkalmazottai között egy kétszeres BL-győztes játékos – a csapat portugál edzője Paulo Sousa – is szerepelt, így végül a klubvezetők együttese magabiztosan, 9-5-re nyert a szurkolói csapat ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr874524278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása