MOL csapat Futball Blog

Torghelle: Megszenvedtünk ezért a győzelemért

2012.04.06. 16:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgó csapata a hétvégi bajnoki fordulóban 1-0-ra nyert a Budapest Honvéd ellen. Az elmúlt héten utaltunk rá, hogy a fehérváriak Kispestről igazolt játékosa Torghelle Sándor nem sok „szeretetre” számíthat a fővárosi szurkolók részéről, de ez őt nem szokta zavarni. Ezért azt sem tartottuk elképzelhetetlennek, hogy éppen az ő találata dönti el a rangadót. 

Sejtésünk beigazolódott, hiszen a győztes gólt éppen ő szerezte, méghozzá a 92. percben, így az ellenfélnek már esélye sem volt egyenlítenie. Torghelle azonban - annak ellenére, hogy a kispesti szurkolók végig szidták – szerényen ünnepelte gólját, nem hergelte az egyébként is csalódott vendégeket.

„Nem terveztem semmilyen gólörömöt, de nem is szoktam soha nagy feneket keríteni neki. Most azonban nem is tudtam volna, hiszen Nikolics azonnal a nyakamba ugrott és utána szinte az egész csapat rám vetette magát” – mondta Torghelle. 

Saját bevallása szerint egyébként is nagyon mérges volt már a meccs hajrájára, mert úgy érzi az egész meccsen jobbak voltak ellenfelüknél, a helyzeteik is megvoltak, gólt azonban nem sikerült szerezniük.

„Bevallom, egy kicsit izgultam a meccs előtt, mert nekem ez kiemelten fontos volt, hiszen ez volt az első meccsem a Honvéd ellen. Valószínűleg megtervezni se lehetett volna jobban a befejezést, ha valaki a meccs előtt azt mondja, hogy én szerzem a győztes gólt a lefújás előtt, biztos kinevetem” – mondta a találkozó hőse.

Torghelle már a meccs előtt is tisztában volt vele, hogy egykori csapata agresszív, kemény együttes és a védekezését nagyon megszervezi. A Videoton 70 százalékos labdabirtoklása is azt mutatta, hogy a kispestiek elsősorban a rombolásra, a védekezésre koncentráltak.

„Megszenvedtünk ezért a győzelemért. Számtalan helyzetünk volt, de sorra kihagytuk őket. Úgy érzem megdolgoztunk a sikerért. Lehet, hogy a végén szerencsénk is volt, de csak az kaphatja meg a Fortuna támogatását, aki meg is dolgozik érte” – összegezte a meccset a támadó.

A Videoton hátránya jelenleg tíz pont az éllovas Debrecen mögött, de nem mondtak le a bajnoki cím megszerzéséről. Elsődleges céljuk az európai porondra történő kijutás, erre jelenleg két fronton (bajnokság, Magyar Kupa) is esélyük van.

„Ennyire előre azonban nem nézünk, a legfontosabb, hogy mindegyik hátralévő meccsünket megnyerjük. Ha ez sikerül, majd utána értékeljük az évet” – mondta a korábbi válogatott játékos.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr224367592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása