MOL csapat Futball Blog

Átalakult kerettel vág neki a Videoton a BL-nek

2011.06.29. 23:54 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgó csapata teljes intenzitással készül a következő bajnoki szezonra és a klub történetének első Bajnokok Ligája-selejtezőjére, melyet július 13-án vívnak a Sturm Graz ellen. A csapatot új szakvezető irányítja, hiszen Mezey Györgyöt a portugál Paulo Sousa váltotta.

A korábbi kétszeres BL-győztes labdarúgó a szakmai stábot ugyan megtartotta, de két spanyol szakembert is hozott maga mellé. 

De a szakvezetésen kívül, a játékoskeretben is jelentős változások voltak. Három játékosnak - Farkas Balázsnak, Bojan Djordicsnak és Damir Milanovicsonak – hiába volt érvényes szerződése, az új tréner nem számol velük, így ők szabadon kereshetnek maguknak csapatot. 

Ez eddig csak Djordicsnak sikerült, a másik két labdarúgó jelenleg a második csapattal készül. Ez elsősorban Farkas esetében érdekes, hiszen tavaly a szezon kezdetén még ő volt a csapatkapitány.

Szintén nem kell a korábbi portugál klasszisnak a kapus Sebők Zsolt és Marko Andjic, valamint az eddig kölcsönben szereplő Ponczók Csaba, Présinger Ádám és Sitku Illés. Úgy tűnik a nyár elején több külföldi klubbal is összeboronált brazil André Alves – a tavalyi szezon gólkirálya és legjobb játékosa – mégis marad a klubnál. 

Elment viszont Lázár Pál, aki három éve szerződött a fehérváriakhoz. Ez idő alatt alapember lett és a tavalyi szezonban sikerült olyan produkciót nyújtania, hogy a válogatottba is bekerült. A 23 esztendős védőt a török bajnokság újonca, a Samsunspor szerződtette három évre. 

Érkezni viszont eddig egyelőre csak külföldiek érkeztek. A klubvezetés nem sajnálta a pénzt, és kivásárolta az Újpestből az élő szerződéssel bíró Nikola Mitrovicsot. A középpályáson kívül eddig spanyol játékosok érkeztek, a balhátvéd Héctor Sánchez a Villarreal B-ből, a szintén a védelemben számításba vett Alvaro Brachit az Espanyol B-ből és a balszélső Walter Fernandez Bufalot a Tarragonától.

Ugyanakkor nem valószínű, hogy a csapat összeszokottságát ez nagyban befolyásolná. Azt egyelőre még nem tudni Sousa milyen összetételben állítja fel a magyar bajnokot a Sturm ellen, mivel a felkészülési meccseken minden játékos csak egy félidő játszott. A játékosok szerint lehet, hogy kell egy kis idő a formába lendüléshez, az összeszokottsággal nem lehet probléma.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr443026120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása