MOL csapat Futball Blog

A hétvégén bajnok lehet a Videoton

2011.04.28. 23:41 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton legoptimistább szurkolói valószínűleg úgy tervezték, hogy már ezen a héten döntő lépést tesznek a hőn áhított bajnoki aranyérem felé. Ehhez mindössze annyi kellett volna, hogy a hétközi forduló előtt második Ferencváros pontot-pontokat veszítsen Kaposváron, a fehérváriak pedig nyerjenek Pakson.

(A fehérváriak két fordulóval korábban a Haladástól is kikaptak, így ebben a hónapban már két vereségük van. Az idei szezonban legutóbb ilyenre csak a nyári és a felkészülés során volt példa, de akkor egyik vereség se tétmeccs volt. )

A Fradi az utolsó percben bekapott góllal kis is kapott, ugyanakkor a fehérvári szurkolók által óhajtott három pont nem került csapatukhoz, miután szintén vereséget szenvedtek Pakson. Ennek ellenére még mindig bajnok lehet a hétvégén a korábbi UEFA-kupa döntős együttes.

A listavezető székesfehérváriak akkor ünnepelhetik történetük első bajnoki címét négy fordulóval a vége előtt, amennyiben pénteken hazai környezetben legyőzik a Kecskemétet, míg a második Paks kikap Győrben, a harmadik Kaposvár nem nyer Kispesten, továbbá a negyedik Ferencváros sem gyűjti be a három pontot a címvédő Debrecen ellen. (Idén a "sorsdöntő" helyekről - bajnoki cím, nemzetközi kupaindulás, kiesés - pontegyenlőség esetén osztályozó mérkőzések döntenek.)

De emellett is van örülnivalójuk a fehérvári szurkolóknak, hiszen csapatuk – hivatalosan a Videoton Football Clubot működtető Fehérvár FC kft. - már az Elsőfokú Licencadó Testület eljárásában megkapta a következő szezonra érvényes indulási jogot.  

Ez természetesen nem meglepetés, hiszen a jelenlegi legtehetősebb, és az eredmények alapján úgy tűnik legeredményesebb csapatnak természetesen ott a helye a legjobbak között.

A hazai szövetség az igénylők közül kilencnek kiadta a nemzetközi kupaindulásra jogosító UEFA-licencet is, így Mezey György csapata jövőre a nemzetközi porondon – valószínűleg a Bajnokok Ligája selejtezőjében - is megmutathatja mire képes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr702863389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása