MOL csapat Futball Blog

A Vidi győri győzelme az elmúlt tíz év legjobb szezonkezdete lehet

2013.08.25. 12:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kovacsIstvan_sport365.jpgRemekül kezdte az idei szezont a Videoton labdarúgócsapata. Négy forduló-négy győzelem a fehérváriak mérlege és jelenleg egyetlen hibátlan csapatként vezetik a bajnokságot. Noha még csak az ötödik forduló következik, ha a hétvégén a bajnoki címvédő otthonában is nyernek, azzal jelentős lépést tehetnek, hogy megszerezzék második bajnoki címüket.

Az mindenesetre bíztató, hogy az elmúlt tíz évben még soha nem kezdte ilyen jól a szezont a Vidi. Tavaly már az első fordulót csalódásként élhették meg a szurkolók, hiszen a Pápát hazai környezetben nem sikerült legyőzni, majd az Újpest elleni idegenbeli siker után a Kispest nyerni tudott Fehérváron. Két újabb hazai meccsen (Eger, Haladás) két 2-1-es győzelem, így 10 pont volt az öt forduló mérlege.

Egy évvel korábban a Paks elleni magabiztos hazai siker után váratlan vereség Kaposváron, majd a Diósgyőr elleni győzelmet egy Debrecen elleni vereség követte. Az ötödik fordulóban Siófokon gólnélküli döntetlen született, így öt forduló után mindössze hét pontja volt.

A 2010-11-es szezonban is „csak” ennyit szerzett az akkor még Mezey György által irányított együttes, ere mégis szívesen emlékeznek a Vidi-szurkolói, hiszen ezt a szezont bajnokként zárta az együttes. A kezdés egy siófoki döntetlen volt, majd a Vasas és az MTK könnyed, egyaránt 3-0-s legyőzése után hazai döntetlen a Ferencvárossal. Az ötödik meccs aztán egy sima vereség a Debrecentől, de a bajnokság végén így is a Vidi örülhetett.

2009 nyarán alaposan belekezdett a Videoton, hiszen Kecskeméten hat góllal nyitott, majd otthon a Diósgyőrt intézte el. A folytatásban a Pápának és a Honvédnak se volt kegyelem, az ötödik fordulóban azonban a Haladás megálljt parancsolt és 4-3-ra nyert Szombathelyen, így ezt a szezont öt forduló után 12 ponttal kezdte az együttes

A 2008-09-es szezonkezdet az elmúlt évek egyik leggyengébbje volt, hiszen Siófokon, Debrecenben és hazai környezetben a Kecskemét ellen is pont nélkül maradtak a fehérváriak, csak a Haladás és a REAC ellen sikerült e lehető legkisebb arányban győzelmet szerezni. Öt forduló után így hat ponttal állt az együttes.

Egy évvel korábban is nehezen indult be az együttes, hiszen vereség az MTK vendégeként, majd hazai döntetlen a Kaposvárral. Az elmúlt évtized egyik legnagyobb arányú bajnoki veresége a Honvédtól, amit a Vasas elleni kiütéses és a Nyíregyháza elleni szoros győzelem követett, ami öt forduló után hét pontot jelentett.

2006 nyarán egészen a negyedik fordulóig kellett várni az első Videoton győzelemre. A szezont két vereség – Zalaegerszeg otthon, Sopron idegenben – nyitotta, majd egy Pécs elleni döntetlen után Pakson örülhetett először három pontnak a Vidi-tábor. Ez annyira meghozta a játékosok kedvét, hogy a következő fordulóban a Vasast is elpáholták, így hét pont állt a nevük mellett öt forduló után.

A 2005-ös bajnokságot hatalmas bravúrral, a Ferencváros idegenbeli legyőzésével kezdték. Ezt egy diósgyőri vereség követte, de ez sem törte meg a csapatot, a Honvéd és a Vasas könnyed legyőzése után a Pápát is elintézték, így öt forduló elteltével 12 pont állt az együttes neve mögött.

A kilenc évvel ezelőtti szezonkezdetet valószínűleg minden Vidi szimpatizáns elfelejtené. Hazai vereség az Újpesttől, keserves döntetlen pápán, majd a Fradi is nyerni tudott Sóstón. A Debrecen könnyedén intézte el a fehérváriakat, majd az ötödik forduló meghozta az első győzelmet, a szenvedő fél a Pécs volt, így ez az egyetlen olyan év az elmúlt évtizedből, amikor öt meccs után kevesebb pontja volt az együttesnek, mint ahány meccset játszott.

Tíz éve két döntetlen után (Pécs otthon, Ferencváros idegenben) a Győrt simán verték, majd ugyanilyen simán kikaptak Szombathelyen a Haladástól, melyet egy Siófok elleni győzelemmel javítottak a fehérváriak. 

Így egy esetleges győri győzelem az elmúlt tíz év legjobb szezonkezdete lehet. Ez döntetlenre is igaz, de erről valószínűleg a Vidi szurkolói hallani sem akarnak. 

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr1005474112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása