MOL csapat Futball Blog

A Videoton az év legjobb csapata

2010.12.27. 23:17 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata a 2009-10-es bajnokság végén tavasszal a második helyen végzett, jelenleg pedig vezeti az első osztályú bajnokságot. Az egész 2010-es évet figyelembe véve azonban elmondható, hogy nem volt jobb csapat Mezey György együttesénél.

A hetek óta tartó vita szerint – legyen tavaszi-őszi a bajnoki rendszer – a fehérváriak lennének a 2010-es év bajnokai.

Tavasszal sokáig úgy tűnt, a Vidi megszerzi történelme első bajnoki címét, végül azonban a Debrecen lett a befutó, a fehérváriak a második helyen végeztek. Az idei szezonnak egyértelműen azzal a céllal vágtak neki, hogy a tavaszi záróforduló után Székesfehérvár utcái legyenek hangosak az ünnepléstől.

Ennek megfelelően a Vidi ősszel a legtöbb pontot szerezte, a legtöbb gólt rúgta és a legkevesebbet kapta. Így nem is meglepő, hogy övék a legtöbb győzelem, és a legkevesebb vereség, mindössze a Honvéd és a Debrecen ellen hagyták el pont nélkül a pályát.

Ugyancsak dicséretes teljesítmény Andre Alvesé, hiszen a Vidi támadója vezeti a góllövőlistát. Az őszi menetelésnek köszönhetően a védelem két tagja (Lázár, Lipták) és a középpályás Elek Ákos alapembere lett az Eb-selejtezőkön eddig remekül teljesítő válogatottnak is.

A játékosok egyöntetű véleménye, hogy az idei kiemelkedő szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak a szakmai munkáért felelős Dr. Mezey Györgynek. A korábbi szövetségi kapitány úgy véli, tanultak a tavalyi év hibáiból, és idén megpróbálnak a bajnokság végén odaérni az első helyre.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy megtartsák legjobbjaikat, akikért több külföldi csapat is bejelentkezett már. Mezey korábban úgy fogalmazott, legfeljebb két játékost engedne el az ősszel remeklő gárdából, de a mai futballban a világ szinte minden pontján a pénz a főszereplő, így nem biztos, hogy ellen tudnak állni egy kiemelkedő ajánlatnak.

A szurkolók azonban úgy vélik, akárki jön, akárki megy, 2011-ben végre fényképek kerülnek arra a tablóra, amit évekkel korábban tettek ki és csak az látható rajta: A Videoton első bajnokcsapata.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr532542992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása