MOL csapat Futball Blog

A Hali ellen kezdi a bajnokságot a Vidi

2013.07.06. 12:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kovacsIstvan_sport365.jpgA Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalossá tette a közelgő bajnoki évad első hat fordulójának kezdési időpontját. A tavalyi bajnoki ezüstérmes Videoton a Haladás ellen kezdi az idényt, mely során több változás is lesz. Az MLSZ a szurkolók kérésének is eleget tett, így megszűnik a péntek délutáni kezdési időpont, lesz viszont éjszakai meccs!

Az MLSZ a szurkolók kérésének eleget téve, a 2013-14-es bajnoki évadban megszünteti a péntek késő délutáni időpontot, amely soha sem vált a nézők kedvencévé, lévén sokan munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtak kilátogatni egy-egy meccsre. Változás még, hogy a nyári időszakban a mérkőzések kezdési időpontjai későbbre tolódnak, így a játékosoknak nem kell a nagy hőségben pályára lépniük. Ennek érdekében a két periódusra - az 1-6. fordulókra és a 7-29. fordulókra - eltérő időrendet határoztak meg a felek. A 30. fordulóban minden mérkőzés azonos időpontban kezdődik. Lesznek éjszakai meccsek is, hasonlóan, mint Olaszországban vagy Spanyolországban, ezek a találkozók a szombati játéknapokon 21 órakor kezdődnek.

A hazai bajnoki és a nemzetközi kupamérkőzés között a szabályok értelmében legalább három nap pihenőidőt kell biztosítani. Ezért a Győri ETO FC az első hat fordulóban - az ötödik forduló kivételével - minden mérkőzését szombaton, míg az Európa-ligában induló Videoton FC, a DVSC-TEVA és a Budapest Honvéd FC valamennyi mérkőzését vasárnap játssza. A Versenybizottság a további, decemberig szóló menetrendet a 6. forduló után, legkésőbb szeptember 6-ig (ez a Románia-Magyarország világbajnoki selejtező napja is egyben), a nemzetközi kupa selejtezők eredményei ismeretében készíti el.

A Videoton a Haladás ellen kezdi a bajnoki évadot, méghozzá hazai pályán. A második körben jön a Fradi elleni rangadó idegenben, majd a PMFC elleni otthoni mérkőzés a harmadik fordulóban. A negyedik játéknapon a Paks látogat a Sóstói Stadionba, az ötödik fordulóban pedig jön a Győr elleni derbi, majd szeptember elsején az MTK elleni rangadó. Az első hat fordulóban tehát három rangadó vár a Vidire, ebből kettő idegenben.

A soron következő bajnoki évadban is nagy számban kerülnek képernyőre az NB I mérkőzései, várhatóan minden fordulóban hét mérkőzést közvetítenek a televíziós társaságok. Ebben az évadban is az MTVA és a Sport Televízió csatornáin kísérhetik figyelemmel a mérkőzéseket az érdeklődők.

Az első hat kör hivatalos kezdési időpontjai:

Július 28., vasárnap 16.30: Videoton FC - Szombathelyi Haladás (MTVA)

Augusztus 4., vasárnap 16.30: Ferencvárosi Torna Club - Videoton FC (MTVA)

Augusztus 11., vasárnap 18.30: Videoton FC - PMFC-Matias (Sport2)

Augusztus 18., vasárnap 18.30: Videoton FC - MVM Paks (Sport2)

Augusztus 25., vasárnap 20.30: Győri ETO FC - Videoton FC (Sport2)

Szeptember 1., vasárnap 20.30: Videoton FC - MTK Budapest (Sport2)

(Fotó:sport365.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr335393217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása