MOL csapat Futball Blog

Garancsi: Jövőre bajnokságot kell nyernünk!

2013.06.21. 08:03 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

garancsi2.JPGGarancsi István  többször is elmondta már, a Videoton FC-vel kapcsolatban hároméves tervekben gondolkozik. Az idei szezont a bajnokságban a második helyen zárta csapata, elődöntős volt a Magyar Kupában és döntős a Ligakupában. A Videoton FC idén minden szinten a legjobbak között volt, trófeát azonban nem sikerült nyernie.

"Jelenleg egy hároméves periódus második évén vagyunk túl. Ahhoz, hogy ezt a hároméves szakaszt sikeresnek ítélhessük, jövőre bajnokságot kell nyernünk. Idén is voltak sikereink, de nem szabad hátradőlnünk. Komoly váltás történt a klub életében, így a második félévtől egy teljesen más szisztéma alapján dolgoztunk" - utalt a klubvezető a téli edzőcserére, amikor José Gomes váltotta Paulo Sousát.

Garancsi elmondta, az idei szezon sikeres Európa Liga szereplése után, a következő szezonnak jelentős célokkal vágnak neki. "Szeretnénk megvetni a lábunkat az európai mezőnyben. Ez azonban másfajta munkát igényel, mint amit itthon megszoktunk. Nem csak a klub vezetőitől, de a háttéremberektől is. Ebben nagyon jó volt Sousa, de Gomes talán még jobb" - mondta a közeli tervekről.

A téli edzőcserével kapcsolatban elmondta, minden ilyen változás megviseli, de ha személyes gond merül fel (Sousa családi okokra hivatkozva állt fel a Vidi kispadjáról), az még jobban megérinti az embert. "Nem mondom, hogy jól esett, amikor felállt, de mindig kell lenni egy B-tervnek is. Csak az volt a kérdés, hogy magyar vagy külföldi edzőt ültessünk a helyére" - mondta a váltásról.

"Paulonak perzselt a közelsége. Már játékosként is világsztár volt, egy különleges személyiség. A magyar foci annyira még nem nyitott, hogy hosszabb távon ilyen embereket megértsen. Ugyanakkor nem lenne helytálló összehasonlítani Gomessel, hiszen ő egy egészen másfajta karakter" – mondta a sokak által kritizált Sousáról.

A szakember csalódott lenne a tavalyi sikerek után, ha idén nem sikerülne hasonlót elérni az Európa Ligában. Ugyanakkor tisztában van vele, egyelőre még bravúrnak számít a magyar csapatoknak a csoportkörbe való bejutás.

"Kevés a nemzetközi rutinunk. Minden csoportkörbejutás - bárkiről is van szó - komoly bravúr és komoly fegyvertény. Nem kis szerencse kell hozzá és nagyon sok múlik a sorsoláson" - mondta arról, mekkora értéke is van a Vidi tavalyi EL-menetelésének.

A klubvezető ritkán nyilatkozik, azonban csapatát mindig megvédi, ha méltatlan támadás éri akár a pályán, akár azon kívül. "Mindenkinek mondom, és ahol tudom, próbálom rávenni a többi klubot is erre, a saját érdekeit védje meg. Egy "tortában" vagyunk benne, és ha elmondjuk a véleményünket, nem másoktól vesszük el, hanem a torta értékét növeljük. Senki nem mondhatja, hogy hibátlanul dolgozik, de a versenyszabályzatok alapján egyértelmű szabályok vannak, és ezeknek egyértelmű büntetései. Nagy kár hogy ebben nincs harmónia és összhang, és mindig vannak, akiket másképp ítélnek meg" - utalt itt a nagy botrányt kiváltó ETO-Vidi kupaelődöntő után történtekre, amikor a sorszám nélküli biztonságiak bántalmaztak a pályán Vidi játékosokat.

A klubvezető elárulta, jelenleg súlyos porc-problémákkal bajlódik, így egyik kedvenc időtöltésének, a hegymászásnak nem tud hódolni. Jelenleg a Hármashatár-hegy a legmagasabb csúcs, amit meg tud mászni.  Jövőre azonban már komolyabb tervei vannak, hiszen felépülése után komoly kerékpár-versenyeken és a hazai legjelentősebb túrán az Országos Kéktúrán is el akar indulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr945371291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása