MOL csapat Futball Blog

Garancsi: A Videoton etalon a magyar labdarúgásban

2013.04.17. 07:19 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

garancsi2.JPGA Videoton FC ötödik éve viseli mezén a Máltai Szeretetszolgálat emblémáját. Garancsi István, a klubot nemzetközi mintára újraépítő tulajdonos a Máltai Hírek című havilapnak adott hosszabb interjút, melyet a klub honlapja a vidi.hu adott közzé.

A klubvezető elmondta, a Barcelona példáját követte, amikor egy ismert karitatív szervezetet jelképét helyezte el a fő szponzor helyére, hiszen a világhírű katalán csapat éveken át játszott mezén az UNICEF logójával.

Garancsi elmondta, a klub átalakításában a legfontosabb az volt, hogy vállalatként kezdte el működtetni, tehát ugyanolyan szabályok és elvárások vonatkoztak rá, mint egy gazdasági társaságra. Úgy véli ez a versenyszférában normális, hétköznapi állapot, a magyar sportban azonban, különösen a labdarúgásban egyáltalán nem az.

„A pályán elért eredményekre nincs közvetlen ráhatásunk, az elvégzett munka hozadékai viszont határozottan láthatók. Ahogyan én sem a labdarúgás világából érkeztem, ez a klubot üzemeltető irodai stáb kiválasztásánál sem volt szempont. Sőt, főleg olyan embereket vettem fel, akik nem a foci világában dolgoztak korábban, és adaptálni tudták más iparágakból a jól és hatékonyan működő folyamatokat” – mondta a vidi.hu-nak a klubmodell felépítéséről.

Nem szégyelli bevallani, hogy a modell több szegmensét – internetes megjelenés, szurkolói kiszolgálás, ajándéktárgy kereskedelem - is neves európai csapatok gyakorlatát követve alakították ki.

Tisztában van vele, a csapat eredményeit közvetlenül nem tudják befolyásolni, ott hároméves periódusokra szóló célokat tűztek ki. Az első ciklusban a bajnoki cím elérését jelölték meg, ami sikerült is. A következő időszakban a nemzetközi szereplésre helyezték a hangsúlyt, ami szintén sikerült.

Ez utóbbival kapcsolatban elmondta, komoly sikernek tartja, hogy a Vidi bejutott az Európa Liga csoportkörébe. Az eredmények mellett külön öröm volt számára, hogy a hozzájuk látogató csapatok megdöbbentek azon, milyen körülményeket teremtettek a Sóstói Stadionban.

„Ha leválasztom a klubra aggatott címkéket, hogy a hatalom csapata, a kormány csapata, és szigorúan csak egy szponzor szemével nézem, akkor vitathatatlan, hogy a Videoton FC etalon a magyar labdarúgásban. Tudjuk, hogyan kell a támogatók igényét kiszolgálni, hogyan kell megjeleníteni őket, milyen szolgáltatásokkal várjuk őket” – mondta azzal kapcsolatban, hány százalékban érzi késznek a klubot.

Arra is választ adott, miért a Máltai Szeretetszolgálat címerét helyezték el a csapat mezén. Mint elmondta, a hitelesség volt az első szempont. A Máltai Szeretetszolgálat ismert és hiteles szervezet, hihetetlenül fontos munkát végez az országban. Ez azért volt fontos, mert a Videotont, mint márkát, a hitelességgel kívánta megalapozni. Másrészt üzenni akart azzal, hogy a főszponzor helyét odaajándékozom egy civil szervezet népszerűsítésére. Amikor a MOL-t sikerült főszponzornak megnyerni, annyi változás történt, hogy a Magyar Kupa és a nemzetközi mérkőzéseken viselt mezeken a MOL-logo került a főszponzori helyre, a magyar bajnokságban viszont továbbra is a máltai pajzsos mezben lépnek pályára játékosaink.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr485230718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása