MOL csapat Futball Blog

A Vidi idén zöld-fehérek ellen nyerheti a legtöbbet

2013.04.14. 06:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

nikolics.jpgA Videoton labdarúgócsapata a hétvégén a bajnokság talán legnagyobb rangadóján, a listavezető Győr vendégeként lép pályára. A győriek jelenleg 12 pontos előnnyel vezetnek Torghelléék előtt, de egy fehérvári győzelem nyílttá tenné a sokak által már eldőlt bajnokságot.

José Gomes együttese a diósgyőri kisiklás után a hét közepén, Szombathelyen javított és értékes győzelmet aratott. A Vidi játékosainak jó okuk van a visszavágásra, hiszen ősszel a győriek Koltai szép megoldásának köszönhetően elvitték a három pontot Fehérvárról. A Győr az akkori győzelemmel a tabella élére ugrott, ahonnan azóta se tudták letaszítani. (Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a Vidi a meccs hajrájában nem kapott meg egy teljesen jogos tizenegyest.)

Bármi is lesz a meccs végeredménye, a két együttes három nap múlva ismét összecsap, ezúttal Székesfehérváron a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A kupagyőzelem egyébként mindkét együttes számára hatalmas siker lenne, hiszen a győriek legutóbb 1979-ben nyertek (eddig összesen négyszer), míg a Vidi eddigi egyetlen sikere is már hét éves, 2006-ban a Vasast verték a döntőben.

A két - valószínűleg nagy küzdelmet hozó - meccs után jön egy szintén nehéznek ígérkező mérkőzés a Paks ellen, majd a Ferencváros elleni kettős terhelés következik. Előbb április 24-én a Ligakupa döntőjében csapnak össze, majd négy nap múlva a fővárosban bajnokin találkoznak.

A Vidi a ligakupa 2007 óta íródó történetének legeredményesebb csapata, hiszen eddig már háromszor (2008, 2009, 2012) is elhódította, és tavalyi sikerének köszönhetően szeretné megvédeni címét. 

Idén növeli a fehérváriak esélyét, hogy a finálénak Székesfehérvár ad otthont, de az MLSZ-ben tartott sorsolásnak köszönhetően a pályaválasztó viszont a Ferencváros lesz, tehát hivatalosan Ferencváros - Videoton FC mérkőzést rendeznek a Sóstói Stadionban.

A májust egy MTK elleni rangadóval kezdi a Vidi, hogy „rákészüljön” a Győr elleni kupavisszavágóra, melyet egy Debrecen elleni idegenbeli bajnoki követ. Amennyiben a Vidi bejut a Magyar Kupa döntőjébe, akkor elképzelhető, hogy a Debrecennel is rövid időn belül két meccset játszik, hiszen az MK másik elődöntőjében a Loki a másodosztályú Vasassal csap össze.

Magyarán az elkövetkezendő három és fél hétben „minden eldőlhet”, hiszen a Vidi megnyerheti a Ligakupát, a Magyar Kupában kiverheti az egyik legnagyobb esélyest, és a bajnokságban – az eredmények szerencsés alakulása folytán – az aranyéremhez is közelebb kerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr185221771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása