MOL csapat Futball Blog

A bravúros Vidi-szereplés volt az ősz kellemes meglepetése

2012.12.30. 11:56 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

torghelle.JPGA magyar labdarúgás remek őszt tudhat maga mögött. A válogatott fontos világbajnoki selejtezőt nyert meg a törökök ellen, míg a Videoton révén ismét volt kiért izgulni a nemzetközi kupaküzdelmek során.

A fehérváriak az Európa Ligában voltak érdekeltek, ahol a selejtezőkkel és a csoportmeccsekkel együtt 12 találkozót játszottak, ezeket értékeljük két részben.

A selejtező első fordulójában a Slovan volt Sándor Györgyék ellenfele, és a fehérvári szurkolóknak köszönhetően a magyar együttes idegenben is otthon érezhette magát. A hazaiak ugyan az első félidő közepén előnybe kerültek, de percekkel később Oliveira hatalmas gólt rúgott, így döntetlenre mentette a meccset.

A visszavágóra az egész ősz talán leglátványosabb koreográfiáját mutatták be a fehérvári szurkolók, amikor az egész stadion piros-fehér-zöldbe borult a kezdő sípszó előtt. A Slovan mindent megpróbált a továbbjutást jelentő gól megszerzéséért, de a hazaiak remekül tartották magukat és végül egy küzdelmes 0-0 után, idegenben lőtt góllal jutottak tovább.

A következő körben a belga Gent várt a magyar csapatra, amely hazai környezetben a rendkívül szervezett védekezésre épülő kontráknak köszönhetően Nikolics góljával egygólos előnnyel utazhatott a visszavágóra.

A belga együttes biztos volt benne, hogy otthon kiharcolja a továbbjutást, aminek magabiztos nyilatkozatok formájában hangot is adott. Azonban sorra hagyták ki a helyzeteiket, majd Oliveira gólja után még jobban összezavarodtak, a hajrában pedig Nikolics duplájával a Vidi a földbe döngölte őket és a rájátszásba jutott.

A csoportkörbe jutáshoz a török Trabzonspor jelentette az utolsó akadályt. Mint a vidi.hu beszámolt róla, a török gárda játékosainak értéke nagyobb, mint az egész magyar NB I-é, nem tűnt könnyű feladatnak. A Vidi azonban 25 ezer fanatikus török szurkoló előtt, nagyon fegyelmezett játékkal 0-0-ra hozta az első meccset.

Augusztus utolsó előtti napján – nem mellékesen Paulo Sousa 42. születésnapján – az egy héttel korábbihoz nagyon hasonló mérkőzést produkálva 0-0-ra végeztek a felek, így jöhetett a tizenegyes párbaj. A magyar együttesből senki nem hibázott – míg a vendégeknél ketten is, így az utolsó, Mitrovics által értékesített büntető azt jelentette, a Vidi az Európa Liga csoportkörébe jutott.

Eközben természetesen a hazai porondon sem vallott szégyent a Vidi, hiszen a bajnokságban harcban áll a dobogós helyezésért És még a bajnoki címről se kellett lemondania. Emellett a Magyar Kupában és a ligakupában is érdekelt, így számos téren nyílhat még lehetősége, hogy jövőre is bizonyítson a nemzetközi kupában.

A következő részben az EL csoportkörére tekintünk vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr1004987288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása