MOL csapat Futball Blog

A Videoton is segít a súlyos beteg magyar kapusnak

2012.11.28. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

00000001rakacki_vidi.jpgRakaczki Bencének a Diósgyőri VTK 19 esztendős kapusának neve a tavalyi szezonban robbant be a futballköztudatba. Sajnos nem csak parádés védései, hanem súlyos betegsége miatt is.

A játékost nagy tehetségnek tartják, ennek köszönhetően a tavalyi szezon utolsó fordulóiban négy alkalommal is ő védhette a DVTK kapuját. A nyár elején azonban sikeresnek induló története hamarosan drámai fordulatot vett.

Június közepén még csak azt lehetett tudni, hogy gondok akadtak a leleteivel, két héttel később viszont az egész ország megdöbbent, amikor kiderült, súlyos betegséget - leukémiát - diagnosztizáltak nála. Ezek után a sajnos már nem a futballról, hanem a betegség elleni küzdelemről szólnak mindennapjai.

Eddig is számos segítség érkezett számára, hogy segítse őt a mihamarabbi felépülésben. Természetesen a Videoton is csatlakozott a segíteni szándékozók táborához, és egy minden játékos által aláírt mezt bocsátott árverésre, amelynek bevételével kíván hozzájárulni a kitűnő fiatal kapus gyógyulásához. Az árverés vége: december 10. 16 óra.

„Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy mi is a kezdeményezés mellé állunk,hiszen nagyon szorítunk Bence gyógyulásáért. Sokszor beszélgetünk arról, hogy ki mit tud róla, jobban van-e már. Szeretnénk, ha ez a kezdeményezés minél sikeresebb lenne és Bence a lehető leghamarabb felépülne a betegségéből. Az egész csapat nevében ezúton is szeretnék mihamarabbi gyógyulást kívánni neki - mondta Sándor György a fehérváriak csapatkapitánya – aki maga is a DVTK-ban nevelkedett - a klub hivatalos honlapján a vidi.hu-n.

A segítségből azonban nem csak Bencének jut, hiszen Rakaczki Jánosnak, Bence édesapjának a kérése volt, hogy ne csupán fia, hanem más rászoruló gyerekek is kaphassanak segítséget, a teljes bevétel tehát ezért oszlik meg 70-30 százalékban a család és az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány között.

Elsőként természetesen a diósgyőri labdarúgók és edzők ajánlották fel segítségüket, hiszen a bajba került futballistának folyamatosan szüksége lesz majd vérre. Később szinte az ország minden pontjáról érkezett segítségnyújtási szándék, hiszen Zalaegerszegen is gyűjtik a vért a fiatal sportolónak, de a Vidi részéről Paulo Sousa volt az első, aki felajánlotta vérét és segítségét.

A válogatott kapusai klubcsapatuk dedikált mezével lepték meg Bencét, és a magyar válogatott játékosai is dedikáltak egy nemzeti mezt és kapott Bence egy nevére készített válogatott kapusmezt is. Emellett Király Gábor az 1860 München légiósa Manuel Neuertől, a Bayern München világklasszis kapusától szerzett egy dedikált mezt és kesztyűt.

Szintén dedikált mezzel próbál segíteni többek között a Ferencváros is, de Bence betegsége a világ, vezető futballklubjait sem hagyta nyugodni. Az egész csapat által aláírt mezzel kívánt mielőbbi gyógyulást a Barcelona, a Real Madrid és a Deportivo is. Az üzenet szellemi atyja a diósgyőriek spanyol légiósa Gallardo volt.

A Deporból a világ- és Európa-bajnok Carlos Marchena, a Barcából Dani Alves, míg a Real Madridból Raúl Albiol (a 2012. augusztusi Szuperkupán viselt) dresszére lehet licitálni. Minden csapat készített továbbá fényképet is, ahol üzentek Bencének, sőt Dani Alves a Twitterén is támogatásáról biztosította az ifjú magyar hálóőrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr214929895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása