MOL csapat Futball Blog

A válogatott csapatkapitánya is hisz a Vidiben

2012.11.21. 16:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Vidi_mez_klub.jpgA Videoton labdarúgócsapata történelme talán legfontosabb mérkőzésére készül csütörtökön. A fehérváriak a belga Genk együttese ellen lépnek pályára Európa Liga találkozón, és ha nyernek, a hátralévő mérkőzésektől függetlenül továbbjutnak a csoportból, és tavasszal, a kieséses szakaszban már az Európa Liga 32 legjobbja között folytathatják a szereplést.

A fontos találkozó előtt a klub honlapja a vidi.hu az évek óta Belgiumban, az Anderlechtben szereplő Juhász Rolandot kérte meg, mondja el mi várható a Genktől Székesfehérváron. A válogatott csapatkapitánya elmondta, a Genk szezonja kicsit döcögősen indult, volt némi változás a csapatnál az elmúlt szezonhoz képest, kellett egy kis idő számukra, de mára kiegyenesedtek.

„Mostanra azonban egy feljövőben lévő csapatról beszélünk. Inkább hazai pályán erősek, ezt jól mutatta a két csapat közötti első mérkőzés is. Masszív együttes, amely támadófutballt játszik” – mondta a korábbi MTK-játékos.

Juhász az elmúlt években több nagy csatát megélt az Anderlecht színeiben, csapatával több alkalommal is győzött a Genk ellen - idén áprilisban például 4-0-ra -, így egészen közelről ismeri a csütörtöki ellenfelet. Az elmúlt években volt olyan bajnokság, amikor az utolsó fordulóban dőlt el a belga bajnoki cím sorsa éppen az Anderlecht és a Genk között.

Bár támadó szellemű csapat a Genk, Juhász nem biztos benne, hogy Fehérváron is támadólag lép fel. „Nem gondolom, hogy a Vidi hazai pályán kizárólag a védekezésre koncentrálna, hiszen három ponttal már továbbjuthat. A genkiekkel kapcsolatban pedig még azt is el tudom képzelni, hogy abban bíznak, az utolsó fordulóban, hazai pályán mindenképpen kiharcolják majd a továbbjutást” – vetítette elő Juhász a várható koreográfiát.

Abban biztos, hogy a belgák nagyon motiváltak lesznek, épen ezért jó kis meccsre számít. Úgy véli, az első mérkőzés eredménye nem tükrözi híven a valóságot. Személyesen, a lelátóról figyelte azt a találkozót, és egyáltalán nem volt az olyan sima, mint amit végül a végeredmény mutatott.

A Vidi számára előnyt jelenthet, hogy a csoportkör eddigi két magyarországi mérkőzésén mindenki számára egyértelművé tette, hogy hazai pályán nagyon erős, félelmetesen ellenfél. Juhász azonban nem csak a magyar foci hírnevének öregbítése véget szurkol a Vidinek, elárulta, hogy személyes okai is vannak, hiszen a fehérváriak támadója Torghelle Sándor az egyik legjobb barátja.

Juhász szerint nagyon fontos lehet a találkozón a védelmek szerepe. A Vidi –a genki meccset leszámítva – alig kapott gólt a sorozatban, és szervezetten védekezik, illetve támad. Ezzel szemben a Genk hiába lóg ki kicsit felfelé a belga klubok közül, a védelme sebezhető. Juhász tippelni ugyan nem akart, de bízik benne, hogy olyan eredmény születik, amelyet mindenki remél Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr554917207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: siker videoton
süti beállítások módosítása