MOL csapat Futball Blog

Edzőfaló a Videoton Európa Liga csoportja

2012.10.19. 15:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

yakin.jpgAmíg a Videotonnál bombabiztos helyen van a kispadon Paulo Sousának, addig a klub Európa Liga ellenfeleinél sorra buknak meg az edzők. A portugál Sportingnál épp a fehérváriak tettek meg mindent, hogy Sá Pintót eltávolítsák állásából.

A kupasorozat csoportkörének második fordulójában ugyanis 3-0-ra verték a lisszaboni zöld-fehéreket. Ez persze csak az utolsó csepp volt a pohárban, hiszen Sá Pinto irányításával rosszul kezdte a portugál bajnokságot a Sporting, öt forduló során mindössze hat pontot szerzett és ezzel csupán a hetedik helyen állt.

Szintén a sikertelen szezonkezdet miatt menesztették Heiko Vogelt, a svájci bajnok- és kupagyőztes FC Basel labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A szakembert a korábbi válogatott Murat Yakin követi az Európa Ligában a Videotonnal azonos csoportban szereplő együttes kispadján.

A klub a hét elején jelentette be, hogy felbontotta Vogel szerződését, amely eredetileg 2014-ig volt érvényes. A Basel 12 mérkőzésen 21 pontot szerzett a bajnokságban, így nyolcpontos hátrányban van a listavezető Grasshoppers-szel szemben, s a negyedik helyen áll a tabellán.

A 36 esztendős német szakember 2009 és 2011 között másodedző volt Bázelben, tavaly óta irányította vezetőedzőként a csapatot. Utódja, a 49-szeres svájci válogatott, 38 éves Yakin 2000 és 2006 között a Basel játékosa volt.

A svájci gárda az Európa Liga G csoportjában előbb a Sporting Lisboa vendégeként gól nélküli, majd hazai környezetben a belga Genk ellen 2-2-es döntetlent játszott, így egy ponttal marad el az eddig egy győzelmet és egy vereséget jegyző, második helyen álló Videoton mögött. A székesfehérvári csapat jövő csütörtökön fogadja a Baselt a Sóstói Stadionban.

A Basel a Bajnokok Ligájából történő kiesés után jutott az Európa Liga csoportkörébe, a BL-ben a Vass Ádámot foglalkoztató CFR Cluj búcsúztatta a selejtezőben. A Basel legutóbbi nyolc mérkőzésén veretlen maradt, de ezeken a meccseken ötször csak döntetlent ért el.

Az új edző, Murat Yakin pályafutása során kétszer is futballozott az együttesben, míg trénerként dolgozott a Concordia Baselnél, az FC Thunnál és a Luzernnél is. A bázeli szurkolók ugyanakkor nem örültek az edzőváltásnak, hiszen Vogel nagy szimpátiának örvendett körükben, míg Yakin játékosként éppen a nagy rivális Grasshoppers-t erősítette. A hétvégi bajnoki után első jelentősebb tétmeccsére éppen Székesfehérváron kerül sor. 

(Fotó:hatharom.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr714857827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása