MOL csapat Futball Blog

A külföldi csapatoknak nincs sok sikerélménye a Vidi vendégeként

2012.10.12. 08:31 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

sándorgyuri.jpgA Videoton labdarúgócsapata a bajnokság legutóbbi fordulójában 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Ferencváros együttesétől. Amíg a nemzetközi porondon verhetetlen otthon a Vidi, addig a hazai pontvadászatban idén három vereség mellett két döntetlen is becsúszott a két győzelem mellé.

Amint arról a vidi.hu összeállítása is beszámolt, a múlt heti, Sporting elleni mérkőzés volt zsinórban a tízedik hazai nemzetközi kupameccs, melyen veretlen maradt a fehérvári alakulat. Legutóbb több mint 19 éve az FC Bayer 05 Uerdingen tudott nyerni az akkor éppen Videoton-Waltham néven futó együttes ellen 2-1-re az Intertotó Kupában.

Az azóta eltelt időben öt győzelem és öt vereség a hazai mérleg, pedig előfordult, hogy a "hazai" pályát nem a Sóstói Stadion, hanem éppen Dunaújváros vagy Győr jelentette.

A legnagyobb arányú fehérvári győzelem 93-ban volt, akkor az FC Dac ellen sikerült 7-1-re nyerni. A következő nemzetközi tétmeccsre szinte napra pontosan tíz évet kellett várni, 2003-ban a Marek Dupsnita ellen 2-2- volt az eredmény, ami azt jelentette véget ért a Vidi Intertotó Kupa szereplése.

2006-ban az UEFA Kupa selejtezőjének első fordulójában egy góllal verték az FC Kairat Almaty csapatát, ami elég volt a továbbjutáshoz. A második körben a svájci Grasshoppers elleni 1-1-es döntetlen azonban már a végállomást jelentette a kinti súlyos vereség után.

2010-ben az FC Maribor elleni 1-1- szintén nem sokat ért a kinti vereség miatt, így már a selejtezőben véget ért az Európa Liga szereplés. Tavaly egy remek mérkőzésen ugyan 3-2-re verték a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Sturm Grazt, de a kinti kétgólos vereség után ez kevésnek bizonyult.

Idén az Európa Ligában a Slovan és a Trabsonspor ellen elég volt a 0-0-s döntetlen, míg a Gent 1-0-ás legyőzése azért számít érdekesnek, mert a visszavágón a Vidi 3-0-ra nyert idegenben. Az eddigi legrangosabb ellenfél, a portugál Sporting kapta a legnagyobb verést, hiszen az elmúlt héten 3-0-ra nyert Paulo Sousa együttese a honfitársai ellen.

Az idei nemzetközi szereplésnek „ellentmond”, hogy a hazai bajnokságban bukdácsol a Vidi a Sóstói–stadionban. Amíg az újonc Eger és a Haladás ellen sikerült 2-1-re nyerni, addig a Pápának és a Diósgyőrnek is sikerült ponttal távoznia a sokak szerint legerősebb játékoskerettel bíró Videotontól.

Ennél is meglepőbb, hogy a bajnoki címért harcban álló Győr mellett az erősnek semmiképp nem nevezhető Budapest Honvéd és az egyre markánsabban játszó Ferencváros is győztesen hagyhatta el az elmúlt években bevehetetlennek hitt - és nem mellesleg az egyik legmodernebb hazai – stadiont. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr554834175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása