MOL csapat Futball Blog

24 ezer török tapsolt a Videotonnak

2012.08.25. 06:58 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

nikolics.jpgA Videoton labdarúgócsapata szervezett védekezéssel és céltudatos futballal 0-0-s döntetlent ért el a török Trabzonspor otthonában az Európa Liga-selejtező 4. fordulójában, a párharc első mérkőzésén. A fehérváriak így kifejezetten előnyös helyzetből várhatják a jövő heti székesfehérvári visszavágót.

Paulo Sousa a csapat vezetőedzője a találkozó előtt azt mondta, csapatát alaposan felkészítette a török együttesből. Ezt jól bizonyította, hogy a hazaiak a nagy mezőnyfölény ellenére, komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Bozsovics kapuja előtt. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a találkozó után a portugál szakember elégedett volt együttesével.

Sousa elmondta, a legfontosabb az volt a mérkőzésen, hogy azokat a területeket, amelyeken veszélyes lehetett volna rájuk a Trabzonspor, lezárják előlük. Véleménye szerint ezt a csapat nagyon fegyelmezett játékkal meg is oldotta.

„Egy nagyon fontos ellenfél és egy kitűnő csapat ellen játszottunk olyan jól, hogy a mérkőzést követően az ő szurkolóik is megtapsolták teljesítményünket. Sikerült kapott gól nélkül befejeznünk a találkozót, vagyis csatáraik nem találtak be a hálónkba” – mondta a szakember a vidi.hu-nak.

Talán emiatt is - a hírek szerint - egy újabb csatár szerződtetését vette fontolóra a Trabzonspor. A kiszemelt játékos vételára - sajtóhírek szerint - 6 millió euró. Hogy Sousa mit gondol a saját játékosairól, azt jól bizonyítja, hogy ezzel kapcsolatban elmondta, a Vidi két csatárának teljesítménye, tudása és munkája ennél az összegnél sokkal-sokkal többet ér a Videoton FC számára.

A Trabzonspor szakvezetője, a török válogatottat világbajnoki bronzéremig vezető Senol Günes szerint mindössze annyit sikerült elérniük az előre eltervezett céljaikból, hogy nem kaptak gólt. Nyerni viszont nem tudtak, de mivel még hátra van minimum kilencven perc a párharcból, bízik benne, kiharcolják a továbbjutást.

A csapat egyik vezéregyénisége Marco Caneira a klub honlapján elmondta, nehéz mérkőzés volt, de tisztában voltak vele, ezen a szinten már nem létezik olyan, hogy könnyű meccs. Úgy véli végig nagyon fegyelmezetten, koncentráltan futballoztak, az pedig, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozniuk a meccset a Trabzonspor otthonában, figyelemre méltó eredmény.

„Képesek vagyunk arra, hogy Székesfehérváron kiharcoljuk a továbbjutást, és ezzel megvalósítsuk az egyik legnagyobb álmunkat, vagyis azt, hogy bejussunk az Európa Liga csoportkörébe” – mondta a 33 esztendős portugál klasszis.

Torghelle Sándor külön kiemelte a Vidi-szurkolók fantasztikus biztatását, valamint azt is, hogy mekkora élmény volt, amikor a mérkőzés után a 24 ezer török drukker felállva tapsolt a magyar együttesnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr854730641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása