MOL csapat Futball Blog

A Videoton szuper erőnléttel várhatja a Slovant az El-ben

2012.06.27. 15:33 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

vidi-edzes.jpgElkészítették a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének sorsolását. Ezen a magyar ezüstérmes Videoton a szlovák Slovan Bratislava együttesét kapta. Szintén szlovák ellenfele lesz kupadöntőből az európai porondra kijutó MTK-nak, Garami József együttese a szlovák kupadöntőből bejutó Senicát kapta. A többi magyar kupacsapat közül a BL-ben érdekelt Debrecen az albán Skënderbeu együttesével került össze, míg az El-ben szereplő Kispest a szintén albán Flamurtari Vlorëvel mérkőzik.

A Vidi vezetői és játékosai nem titkolják, idén komoly célokkal vágnak neki a szezonnak. A bajnokságban szeretnék visszahódítani a bajnoki címet, míg a Magyar Kupában és a Ligakupában is a végsőkig harcban akarnak lenni.

Emellett a nemzetközi porondon is szeretnék emlékezetessé tenni a szezont, valamennyien úgy vélik. A jelenlegi keret reális eséllyel pályázik arra, hogy az EL csoportkörébe verekedje magát. A felkészülésre azonban nincs sok idő, hiszen július 11-én hazai környezetben játszhatnak Torghelléék a Szuperkupáért a DVSC ellen, és a kupát - akár csak tavaly - idén is szeretnék megnyerni.

A sorozatterheléshez azonban kiemelkedő erőnlétre van szükség. Ennek elérése érdekében sokat tehet a csapatért Ignacio Torreno az együttes erőnléti edzője. A jelenlegi csapat - kisebb változásoktól eltekintve - már a harmadik edzőtáborozási ciklust tölti együtt, ennek megfelelően a játékosok ismerik a szakmai stáb elvárásait, amelyek évszaktól függetlenül ugyanazok.

Az edzések Szlovéniában a magyarországihoz hasonló időjárás miatt reggel illetve este vannak, illetve a tréningeket minden alkalommal prevenciós edzések előzik meg. A fehérváriak honlapjának beszámolója szerint ezeken - az alkalmanként 30 perces foglalkozásokon - minden nap két csoportban vesznek részt a játékosok, céljuk pedig a sérülések megelőzése.

„Van már egyfajta bevált rutin, amelynek megfelelően tervezzük a felkészülést, az edzéseket. Ez már korábban is jól működött, így értelmetlen lenne változtatni rajta. Ez egyben könnyebbséget is jelent, hiszen a játékosok pontosan tudják, mire számíthatnak, teljesen kiszámítható számukra a munka menete – mondta a honlapnak Torreno, aki hihetetlen lelkesedéssel beszél a csapatról.

A 36 éves, Madridban született sportember hosszú évek óta van a szakmában, rengeteg labdarúgóval dolgozott már együtt, de bevallotta, hogy a Vidi játékoskerete a legprofibbak közé tartozik.

„A fiúk hihetetlen lelkesedéssel és erőbedobással dolgoznak a tréningeken, pedig nagyon komoly elvárásoknak kell megfelelniük, magas a mérce. A nyári szünetre egyéni edzéstervet is kaptak, amit a mostani eredményekből is látjuk, hogy becsületesen végre is hajtottak, ami szintén a profi hozzáállásukat mutatja, és ezt elfogultság nélkül mondom” - mondta a csapat által csak Nachonak becézett tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr954614264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása