MOL csapat Futball Blog

Egy tét nélküli kupameccs után jöhet az év meccse

2012.03.14. 08:51 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Ezen a héten két meccset játszik a Videoton labdarúgócsapata. Az elsőnek - talán nagyképűség nélkül állítható – nincs tétje, hiszen a Győr elleni kupavisszavágó csak formaságnak tűnik, miután az első meccsen Sándor Györgyék 5-1-es diadalt arattak.

Azóta Győrbe új edző érkezett Pintér Attila személyében, de nem valószínű, hogy sikerült annyira új dolgokat bevetnie egy hét alatt, hogy a Rába-partiak megfordítsák az eredményt. Ez főleg annak tükrében mondható, hogy a Vidi a legutóbbi 14 tétmeccsén összesen hat gólt kapott. 

A szerdai kupameccs után, vasárnap este az év meccsének titulált Debrecen elleni rangadó következik. Ha csak a számok területén maradunk, akár le se kellene játszani a találkozót, annyira biztos a fehérvári siker. 

A tavaszi szezon négy meccsén - melyből kettőt még az ősszel játszottak – Paulo Sousa együttese egy kiütéses győzelem mellett, két alkalommal nyert idegenben, valamint nagy küzdelemben két vállra fektette hazai környezetben a Kaposvárt is. 

A DVSC neve mellett is szerepel egy nagyarányú győzelem, azonban a tavaszi tabella utolsó helyezettje ellen "csak" döntetlent játszott kondás elemér együttese, emellett két egygólos győzelmet szerzett.

Szintén a Vidi sikerét vetíti előre, hogy immár 14 tétmérkőzés óta veretlenek, legutoljára 2011. október 23-án kaptak ki a kupaellenfél Győr otthonában. Azóta 12 alkalommal nyertek, és kétszer játszottak gól nélküli döntetlent. Ennél is félelmetesebb, hogy ezen a 14 tétmérkőzésen 35 gólt lőttek, és mindössze 6 gólt kaptak.

A címvédő dolgát nehezíti, hogy a rangadón a szakvezetés nem számíthat Brachira, akit a Diósgyőr elleni bajnoki állítottak ki, és szintén nem játszhat Vaskó, aki ugyancsak Miskolcon kapta meg az ötödik sárga lapját. 

Tavaly napra pontosan, szintén március 18-án játszott egymással a két együttes, és akkor a Fejér megyei alakulat 2-1 arányban bizonyult jobbnak. Érdekesség, hogy amíg a Vidi két gólszerzője (André Alves és Lencse) már nem tagja a klubnak, addig a túloldalról Coulibaly még mindig a debrecenieket erősíti. Az idei őszi szezonban aztán visszavágott a Loki, és 2-1-re nyerni tudott hazai környezetben. 

A tavalyi Vidi-győzelem után sokan úgy vélték, hogy hiába volt hátra még tíz forduló a bajnokságból, a bajnoki címet már nem lehet elvenni Polonkaiéktól. Igazuk is lett, hiszen a nyáron fehérvárra került a bajnoki serleg.

Most sokan úgy vélik, ha a Debrecen nyerni tud Fehérváron, akkor Szakályék bajnoki elsősége szinte megkérdőjelezhetetlen. Amennyiben azonban Vidi-siker születik, úgy újra nyílt lehet a párharc.

Fotó:vidi.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr774314995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása