MOL csapat Futball Blog

Pazar körülmények és csodás ételek a Vidi edzőtáborában

2012.02.17. 06:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata jelenleg Törökországban, egészen pontosan Belekben edzőtáborozik. A kilenc nap alatt a csapat több edzőmérkőzést is játszik. A tizennyolcszoros román bajnok - a bajnokság jelenlegi listavezetőjével - a Dinamo Bukaresttel döntetleneztek, míg legutóbb az ukrán Tavriya Simferopoltól két góllal kikaptak. 

A magyar bajnoki címvédő szombaton az FC Kuban Krasnodar ellen zárja a felkészülés törökországi szakaszát. 

A vereséget leszámítva ideális körülmények között, és ami még ennél is fontosabb, ragyogó időben készülhetnek Torghelléék a tavaszi szezonra. A Honvédtól szerződtetett támadó számára úgy tűnik soha nem elég a futballból, hiszen az edzések végén az alig húsz esztendős Szolnokival egy érintőben is összemérik erejüket. 

Persze vannak bátrabbak is, hiszen a csapat legendás kapusedzője Disztl Péter és Gáspár Péter sportmasszőr Spanyolország után Törökországban is fürdött a tengerben. Ez persze nyáron természetes, de a 10 foknál alig-alig melegebb tenger így február közepén keveseknek csábító. Ők azonban nem csak belementek, hanem el is merültek és úsztak a hullámokban. 

A csapat egy roppant hangulatos szállodában lakik, ahol szinte lesik minden kérésüket. Az étteremben hatalmas a kínálat, de elsősorban török ételekből. Ennek köszönhetően padlizsán szinte minden étkezés alkalmával - 3-4 féle módon elkészítve - ott van az asztalon, de ha valaki nem szereti, az sem marad éhen. 

A játékosok számára csak az a furcsa, hogy a tenger közelsége ellenére viszonylag kevés halat szolgálnak fel, de azért így is voltak olyanok, akik már megkóstolhatták a polipsalátát, vagy a sült rákot. 

A labdarúgók bármit ehetnek a kínálatból, csak az édességgel kell vigyázniuk. Paulo Sousa az edzőtábor elején elmondta, tudja, hogy felnőtt emberekkel van körülvéve, ezért nem tartja szükségesnek, hogy bármit előírjon nekik. 

Belekbe nem nagyon járnak be a játékosok, hiszen a város központja negyedóra gyaloglásra van és ilyenkor azért nem olyan élettel teli, mint a nyári turistaszezonban. Ennek ellenére a szállodáról mindent elmond, hogy itt edzőtáborozik a szaúdi Premier League-ben szereplő Najran csapata is. 

Ha a világ egyik leggazdagabb országának egyik élcsapatának megfelel a szálloda, akkor valószínűleg a fehérváriaknak sem lehet semmi okuk a panaszra. 

A játékosok az edzések és a meccsek mellett fennmaradó szabadidejükben többnyire pihenéssel töltik az időt, a legtöbben ilyenkor az internet segítségével, a családjukkal beszélgetnek. De többször előfordult, hogy páran a tengerparton sétálva kapcsolódtak ki a fárasztó edzések után.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr774119353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása