MOL csapat Futball Blog

A Vidi kapitánya szerint még mindig jók az esélyeik

2011.12.15. 15:32 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videotonnál a nyáron jelentős változások történtek, és az új vezetőedző Paulo Sousa érkezésével a játékoskeret is alaposan átalakult. Több, korábban meghatározó embernek számító labdarúgó is távozott, és akik tavaly alapembernek számítottak és maradtak, azok is többnyire cserként kapnak csak szerepet.

A kevés kivétel egyike Sándor György, aki idén is tavaly is alapembernek számított. A jelenlegi csapatkapitány teljesítményéről mindent elmond, hogy szinte valamennyi találkozón játszott és tagja a válogatott bő keretének.

„Az biztos, hogy néhány hónap alatt nagyon sok változás történt, alkalmazkodni kellett új edzőhöz, stábhoz, új játékosoknak kellett beépülniük. Az összkép ehhez képest jó, pozitív, hiszen állunk a ligakupában, a Magyar Kupában és a bajnokság sincs elszúrva” – mondta a klub honlapján Sándor.

A játékos úgy véli a Sturm ellen BL-búcsú ugyan csalódás volt, és az ősznek is voltak mélypontjai, az utolsó nyolc forduló eredményei azonban bizakodásra adnak okot a tavaszra. Szerinte már korábban is jó focit játszottak, megvannak a helyzeteik, csak azok kihasználása, a jobb eredményesség hiányzik.

„Ami engem illet, ismét válogatott lettem, stabil játéklehetőséget kapok tőle, csapatkapitány vagyok, vagyis úgy érzem, jó őszöm volt és bízik bennem a szakmai stáb. Nekem is változott a szerepköröm, Paulo Sousa jobban számít a támadó vénámra, feljebb toltan játszom. Talán csak a góllövésben maradtam el kicsit a várttól” – értékelte saját teljesítményét a vidi.hu-nak.

A csapatkapitány szerint a mostani Vidi jó közösséget alkot, pedig igen soknemzetiségű. A magyarok mellett található benne szerb, montenegrói, szlovákon, portugál, spanyol és brazil játékos is.

Sándor annak ellenére élvezi a csapatkapitányságot, hogy nem is szeret a középpontban lenni. Ennek ellenére tudja jól, hogy „multifunkciósnak” kell lennie. Pályán belül és kívül is kapitányként kell fellépni, ha kell felemelni a hangját, motiválni, pozitív irányba terelni a csapatot.

„Nem úszott el semmi. Jók a vetélytársaink, a Debrecen és a Győr is kimagasló teljesítményt nyújtott az ősszel. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mi nem fogunk botlani, ez esetben pedig a jelenlegi első két helyezet elleni meccsek rendkívül fontosak lesznek, ezeket viszont otthon játsszuk” – mondta sokat sejtetően a tavaszi tervekről.

Jelenleg ugyan a pihenésé a főszerep, de minden egyes játékos már a megkapta az egyéni, személyre szabott edzésterveit, ezek alapján készülnek. A téli erősítésekről egyelőre még nem tudott beszámolni, de úgy érzi a jelenlegi keret elég erős az idei céljaik megvalósításához.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr913464262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása