MOL csapat Futball Blog

A „Mágus” korábbi csapataiból a Győrt tartja erősebbnek

2011.10.21. 09:12 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata a legutóbbi fordulóban elvesztette hazai veretlenségét az idei szezonban. A „tettes” a Kecskemét volt, amely nem tartozik a fehérváriak kedvenc ellenfelei közé, hiszen a legutóbbi Magyar Kupa döntőben is Tomiszlav Szivics együttese okozott előbb gondot majd bánatot a fehérváriaknak.

A köbvetkező meccs se lesz könnyű Alveséknek, hiszen a bajnokságban eddig remeklő – bár a legutóbbi fordulóban, Debrecenben vereséget szenvedő-, ám így is második helyen álló Győrhöz látogatnak. 

A győriek mérlege imponáló, mondhatni tekintélyt parancsoló hazai környezetben, hiszen eddigi hat mérkőzésükön, hatszor győztek, és tizenhat rúgott góljukra mindössze hármat kaptak. Az Újpestet, a Haladást, a Ferencvárost és a Kecskemétet is "lenullázták" otthon, csupán a ZTE és a Vasas tudott gólt lőni – a piros-kékek kettőt is - a győri pályán

Valószínűleg nem ennek a következményeként, de a Vasasnál és a ZTE-nél is a győri vereséget követően történt edzőcsere. A fővárosiaknál Marijan Vlak váltotta Komjáti Andrást, míg a zalaiaknál Prukner László került Csank János helyére.

A Vidinél is természetesen kiemelt figyelmet kap a találkozó, hiszen egy újabb vereség esetén még a dobogós helyezés megszerzése is elúszhat. A klub honlapja a találkozó kapcsán megszólaltatta Verebes Józsefet, aki a 80-as évek elején épp ennél a két klubnál érte el legnagyobb sikereit edzői pályáján.

A „Mágus” győri edzősége idején soha nem kaptak ki a zöld-fehérek a fehérváriaktól, még az UEFA-kupa döntős Videotont is le tudták győzni. Verebes úgy véli, ha jobban megbecsülték volna őt és az akkori csapatot, mára már legalább háromszoros bajnok lenne a Videoton.

„A Videotonnál új generációt építettem be a csapatba, az őszi szezont a táblázat élén zártuk, végül negyedikek lettünk. Sajnos a klub és a gyár vezetőinek nem ért meg több áldozatot, hogy feljebb lépjünk, nálunk sokkal gyengébb vidéki csapatoknál jobb pénzt kerestek a labdarúgók, de ez nemcsak a pénzről szólt, itt egyszerűen nem akartak mindenáron bajnokcsapatot” – nyilatkozta a vidi.hu-nak.

Egy biztos, ha most is ő ülne a győri kispadon, biztosra lehetne venni a győri pontszerzést. A jelenleg Győrben tanácsadóként működő szakember vezetésével egyszer sem kaptak ki a Viditől, 9 győzelem és 4 döntetlen a mérlege. Úgy véli, ez az arány a hétvégén tovább javulhat, hiszen a hazaiak jól összeszokott csapattal rendelkeznek, míg a vendégeknél még sokszor hiányzik az összeszokottság hiánya.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr533317843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása