MOL csapat Futball Blog

Sousa: Bármilyen versenyben indulunk, győzni akarunk

2011.09.10. 09:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szurkolói ankétot tartott a Videoton labdarúgó csapata. Az ankéton mintegy száz szezonbérlettel vagy klubkártyával rendelkező szurkoló vett részt. A klubtól Tassy Márk ügyvezető és Paulo Sousa vezetőedző válaszolt a szurkolók által a Facebookon feltett kérdésekre. (Az előzetes hírek a csapatkapitány Sándor György szerepléséről is szóltak, ő azonban nem volt ott a beszélgetésen.) 

A két elöljáró természetesen nem az összes kérdésre válaszolt, azokat megszűrték. A rendezvény érdekessége az volt, hogy a szurkolók személyesen mindössze a beszélgetés végén kérdezhettek, összesen hármat. 

Az ügyvezető elmondta, a jelenlegi vezetéssel a klub első hároméves terve a bajnoki címmel lezárult. Az új – hasonló hosszúságú – időszakban egy nemzetközi szinten rendszeresen és eredményes szereplő csapat kialakítása a cél.

A csapat tulajdonosa és vezetői egy új klubfilozófiát szeretnének létrehozni. A vidi.hu beszámolója szerint ez Paulo Sousa értelmezésében azt jelenti, szeretnék, ha ez a filozófia egy támadó játékstílust eredményezne. Fontos számukra, hogy minden játékos lássa maga előtt ezt a célt, és tudja, hogy miért dolgozik.

„Elégedett vagyok a játékosokkal. Úgy érzem, hogy fejben megértették milyen az új játékstílus, amit meg szeretnénk valósítani. Szeretnénk, hogyha ez a stílus azt jelentené, hogy nálunk van többet a labda, és helyzeteket alakítunk ki a mérkőzéseken, látványos támadások végén” – mondta a portugál szakember. 

A korábbi kétszeres BL-győztes labdarúgó elmondta, tudja jól, hogy vannak nehéz időszakok, de ezeken túl kell lépniük. Az eredeti elképzelés az volt, hogy főleg magyar játékosokra szeretnék építeni a jövőt. Amikor szembesültek azzal, hogy a magyar játékosok külföldre szeretnének szerződni, új helyzet alakult ki, és ezt figyelembe véve kellett tovább gondolkozniuk. 

"Liptáknak megérkezésemkor elmondtam, szeretném, ha részese lenne a Videoton családjának, akkor ő még nem beszélt arról, hogy minden vágya külföldre szerződni. Az olaszországi edzőtáborban őt választottuk csapatkapitánynak, majd az után úgy nyilatkozott, szeretne még az adott átigazolási időszakban külföldre igazolni. Egy csapatkapitány nem nyilatkozhat így a klubról" - mondta a portugál vezetőedző, az elmúlt napok legnagyobb port kavart átigazolási ügyéről. 

A szakember a szurkolói kérdésekre válaszolva elmondta, jelenleg továbbra is a szlovák Tomás Tujvel számít elsőszámú kapusnak a tavalyi bajnoki menetelésben főszerepet játszó montenegrói Mladen Bozsovics ellenében. 

A csapat idei célkitűzéséről elmondta, minden meccsen győzni szeretnének és a bajnokságot is meg akarják nyerni. „Tudjuk, hogy minden olyan építkezésnek vannak hullámvölgyei, mint a miénk. Ilyenkor segítenünk kell egymást, mint egy családnak. A lényeg, hogy győzni szeretnénk. Bármilyen versenyben indulunk el, csak a győzelem lehet a cél. Az eredményeink lehet, hogy nem mindig erről szólnak még, de látjuk a fejlődést, és hiszünk abban, hogy egyre jobbak leszünk" – mondta Sousa arra a kérdésre válaszolva, milyen eredménnyel lenne elégedett a szezon végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr783213890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása