MOL csapat Futball Blog

Kegyvesztett válogatottak?

2011.08.09. 20:36 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgó csapata magabiztos győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd egy meglepően sima kaposvári vereség után, a hétvégén az újonc Diósgyőrt verték. Eközben az osztrák Sturm Graz ellenében kiestek a Bajnokok Ligájából is.

A felemás forma ellenére a csapat portugál szakvezetője Paulo Sousa elégedett játékosai eddigi teljesítményével. Az ugyanakkor szembetűnő, hogy a tavalyi szezonban meghatározónak tűnő játékosok, nála csak epizódszerepet, vagy még azt sem kaptak.

A tavalyi év felfedezettje és mára már a válogatottban is alapembernek számító Elek Ákos a bajnokság idei szezonjában többnyire csereként kapott lehetőséget. Három meccs alatt összesen egyórányi játéklehetőséget kapott.

Ebben szerepet játszhat, hogy a középpályásért bejelentkezett a görög PAOK Szaloniki, és ő nem is tagadta, fejlődése érdekében szívesen kipróbálná magát egy, a magyarnál magasabb szintű bajnokságban.

A klub vezetői ugyanakkor megtartanák játékosukat, és számolnak vele a 2011–2012-es szezonban. Ugyanez a helyzet a szintén válogatott Lipták Zoltánnal is. Iránta is érdeklődtek külföldről, de a klub vezetői őt is megtartanák legalább az idei szezon végéig. 

Lipták volt egyébként az együttes első számú csapatkapitánya, de a legutóbbi fordulót megelőzően leváltották őt. A klubnál mindössze annyit reagáltak az ügyre, a csapat kapitányának nemcsak a pályán, hanem azon kívül is lojálisnak kell lennie a klubjához, és Lipták ennek nem tett eleget. 

Az előző szezon második felében több fontos gólt is szerzett Lencse László, és a bajnoki hajrára szinte kihagyhatatlannak tűnt. A tavalyi év elején az MTK-tól szerződtetett játékos ennek ellenére idén még egy perc játéklehetőséget sem kapott a bajnokikon, pedig a felkészülési meccseken rendre játszott. 

A játékos így maga kérte, hogy adják kölcsön a több játéklehetőség reményében. Sousa és a klubvezetés pedig méltányolta a kérést, így a támadó a napokban a holland ADO Den Haag vezetői próbálja meggyőzni tehetségéről. Amennyiben ez sikerül, úgy már csak a két klub elöljáróin múlik, hogy végleg, vagy csak kölcsönbe veszik meg a játékost.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr443138034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása