MOL csapat Futball Blog

A Vidi hamar túltette magát a BL-búcsún

2011.07.27. 23:39 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata egy hete elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától. A fehérváriak korai kiesése azt jelentette, még az Európa Ligában sem vigasztalódhatnak. Azonban úgy tűnik, a klubnál nem csak beszélnek a profi szemléletről, hiszen a kiesésen hamar túltették magukat.

Ennek ékes bizonyítéka volt a hétvégi bajnoki, melyen magabiztos játékkal verték a jelenlegi egyetlen magyar kupaszereplő Paks együttesét. A klub számára külön gyógyír lehetett, hogy a hét elején díjazták az elmúlt bajnokság legjobbjait és a Videoton tarolt. Ez persze nem is meglepő, hiszen a csapat bajnok lett és kupadöntőt játszott.

Az MLSZ telki edzőközpontjában megtartott ünnepélyes átadón összesen 23 egyéni díjat osztottak ki, illetve 11 klub kapott elismerést a Fair Play-versenyben való kimagasló szerepléséért.

Az NB I-ben Az Év Játékosának járó Bozsik József-díjat a klub brazil támadója, Andre Alves Dos Santos nyerte, aki emellé a gólkirálynak járó Deák Ferenc-díjat is átvehette. Az Év Edzője és Az Év Felfedezettje is a bajnokcsapatból került ki, a Sebes Gusztáv-díjat dr. Mezey György, a Hidegkuti Nándor-díjat Elek Ákos vehette át.

A brazil támadó meglepődött, hogy két díjat is kapott, mint elmondta jövőre megelégszik eggyel is, csak a csapat szerezze meg ismét a bajnoki címet. Elek Ákos ennél bővebben beszélt a terveiről, pedig az is elképzelhető, hogy a középpályásnak már csak napjai vannak Fehérváron.

Az év felfedezettje után érdeklődnek Németországból, Belgiumból és Görögországból is. Elek egyelőre nem tudja a klub vezetőinek milyen tervei vannak, mint elmondta szívesen marad a Vidinél, de ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapna ő és a klub is, belevágna a légióskodásba.

A klub első bajnoki címét nyerő, a nyáron azonban távozó Mezey György örült a díjnak és elmondta, szerinte nem csak remek futballisták, hanem nagyszerű sportemberek is a Videoton játékosai, akiktől nehéz volt elválnia.

Ugyanakkor csalódásként éltre meg a klub korai BL-búcsúját, mert jobb csapatnak tartja egykori együttesét, mint az osztrák Sturm Grazt, amely a végállomást jelentette idén a fehérváriaknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr823106015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása