MOL csapat Futball Blog

Az osztrák lapok elismerően írnak a Videotonról

2011.07.14. 18:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton számára nem sikerült túl jól a bemutatkozás a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. A fehérváriak kétgólos vereséget szenvedtek Klagenfurtban az osztrák Sturm Graz vendégeként.

Az első félidő kiegyenlített játéka után a folytatásban egyre nagyobb lett a hazaiak fölénye, amely később gólokban is megmutatkozott. Előbb a 68. percben Szabics Imre szerzett gyönyörű gólt, majd a 92. percben egy baloldali beadás után Kienast is betalált az elalvó Lipták és Horváth szorításában.

Az osztrák lapok úgy vélik a Sturm annak ellenére megérdemelten nyert, hogy nem játszott jól. Véleményük szerint azonban így is jobb volt, mint ellenfele, de a továbbjutáshoz Székesfehérváron ennél is jobb teljesítmény kel. Szerintük a győzelem kulcsa a mezőny legjobbja Szabics Imre volt.

Az osztrákok bíznak a továbbjutásban és erre leginkább egy statisztikai adat ad nekik okot. Az elmúlt 36 évben ugyanis minden alkalommal továbbjutottak a nemzetközi porondon, ha megnyerték a hazai meccsüket.

A lapok legtöbbje igen kritikusan fogalmaz, úgy véli, a Videoton még nagyon messze van a Manchester United, vagy a Real Madrid által fémjelzett BL-főtáblától. Ez azonban igaz a Sturmra is, amely szerintük még csak egy igen apró lépést tett a legrangosabb kupasorozat felé.

Van olyan lap, amelyik úgy véli, hiába játszott a meccs egyes részeiben jobban a magyar csapat, a védelme olykor szervezetlennek bizonyult és ezt a grazi támadók kegyetlenül kihasználták. Ennek ellenére az osztrák játékosokat se dicsérik túl, egyedül Szabicsot ítélik olyan játékosnak, akinek helye lehet a BL-főtáblán.

Van olyan sajtóorgánum, amely elismerően írt a fehérváriakról, és úgy véli szerencse is kellett a megnyugtatónak tűnő grazi előnyhöz. A Vidi ugyanis hátrányban sem állt be védekezni, elszántan ment előre, de ez a taktika magában hordozta a hazai kontrák veszélyét.

Ezek közül azonban csak az utolsó pillanatban tudtak egyet értékesíteni, de úgy vélik ez a gól még rendkívül fontos lehet a továbbjutás szempontjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr803067867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása