MOL csapat Futball Blog

Már az első forduló se lesz könnyű a BL-ben

2011.06.16. 21:28 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 Június 20-án, Nyonban tartja az UEFA a 2011-2012-es Bajnokok Ligája első, és második selejtezőkörének sorsolását, így egy hét múlva ilyenkor már tudjuk, melyik csapat ellen kezdi meg a Videoton a szereplését.

A magyar együttest az 53 tagállam bajnokai közül a 36. hely rangsorolták, így a csapat a második körben kezd, nem kiemeltként. Ennek köszönhetően már itt is kisebb bravúr kell a továbbjutáshoz, hiszen a lehetséges ellenfelek között rutinos BL-szereplők is vannak.

A július 12-én vagy 13-án, illetve egy héttel később, július 19-20-án játszandó párviadalban egyik ellenfél sem könnyű, de talán a finn HJK, az ír Shamrock Rovers, a grúz Zeasztafonit és a litván Ekranast ellen van a legnagyobb esélye Polonkaiéknak.

Idesorolhatnánk a szlovén Maribort is, ha tavaly nem éppen ők búcsúztatták volna már az első körben, az akkor még az Európa Ligában rajthoz álló fehérváriakat. A nyoni sorsoláson rögtön két forduló párosítását elkészítik, így a Videoton játékosai azonnal tudhatják, hogy esetleges továbbjutásuk után, ki vár rájuk.

Azonban ha a Vidi a BATE, Maccabi Haifa, Dinamo Zagreb, Rosenborg, Partizan, APOEL, Wisla, Sturm nyolcas valamelyik tagjával kerülne össze az első fordulóban és kiveri, majd a második fordulót is „túléli”, úgy a harmadik körben kiemelt lesz.

Az első vagy második selejtezőkörből kieső csapatok elbúcsúznak a további európai kupaküzdelmektől. A 3. fordulóban továbbjutók a csoportkörbe jutásért játszhatnak, míg a kiesők az Európa-liga rájátszásban vigasztalódhatnak. Ha itt nyernek, úgy az EL csoportkörébe jutnak.

A Videoton lehetséges ellenfelei a második selejtezőkörben:

 

BATE Boriszov (fehérorosz)

Maccabi Haifa (izraeli)

Dinamo Zagreb (horvát)

Rosenborg (norvég)

Partizan (szerb)

APOEL Nicosia (ciprusi)

Wisla Kraków (lengyel)

Sturm Graz (osztrák)

Liteksz (bolgár)

Slovan Bratislava (szlovák)

Plzen (cseh)

Maribor (szlovén)

HJK (finn)

Ekranas (litván)

Zesztafoni (grúz)

Malmö FF (svéd)

Shamrock Rovers (ír)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr672990502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása