MOL csapat Futball Blog

Garancsi: Egy bizonyos részt megreformáltunk a magyar futballban

2011.05.30. 19:54 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgócsapata idén megszerezte történelme első bajnoki címét. A győzelem megszerzésében, a játékosok és a szakmai stáb mellett jelentős szerepet vállalt Garancsi

István, a klub tulajdonosa is. Az üzletember azonban a siker után sem tolakodott elő, továbbra is a háttérből szeretné sikerekre vezetni a fehérvári együttest.

„Most leginkább pihenésre vágyom. Alaposan elfáradtam az elmúlt három év munkájában.

Úgy gondolom egy bizonyos részt megreformáltunk a magyar futballban, aminek a bajnoki cím az egyik legjelentősebb eredménye” – értékelte röviden az elmúlt időszakot.

Garancsi korábban brókerként dolgozott, sokáig nem érintette meg a futball, a hegymászás és a kerékpározás szerelmese. Három évvel ezelőtt a csődtől mentette meg az akkor éppen

Fehérvár FC néven szereplő klubot. Nem túlzás azt mondani, ha akkor nem száll be a futballba, ma valószínűleg nincs Székesfehérváron profi labdarúgás.

„Hogy miért éppen a futball? Az országban a labdarúgás megítélése az elveszített Eb-pályázat után nagyon mélyen volt, szinte nem volt mit veszítenem”. Fokozatosan lett a klub többségi tulajdonosa, évekig tartó pereskedések mellett azonban még a csapat régi nevét is sikerült visszaszereznie.

„Három év alatt lettünk bajnokok. Amikor elkezdtem a munkát, senki nem beszélt rólunk.

Nem törődöm azokkal a „beszólásokkal”, hogy könnyű nekünk, mert mögöttünk sok pénz van, sok támogató, hiszen amikor elkezdtem a munkát Fehérváron, üresen kongtak a stadion lelátói és a VIP páholyok is. – utalt arra, hogy rosszakaróik szerint elsősorban a politikai kapcsolataiknak köszönhetik aranyérmüket.

A következő három évben szeretnének a nemzetközi porondon is maradandót alkotni, és bízik benne, hogy ez idő alatt sikerül a BL-csoportkörbe is bejutniuk. A tulajdonos úgy véli, az

Európa Liga csoportkörébe – kis szerencsével – azonban már idén is bekerülhetnek.

Garancsi jelentős sikernek könyveli el, hogy az elmúlt három évben Fehérváron nőtt a legnagyobb arányban a nézőszám, és úgy gondolja, a 6-7 ezres látogatottságot állandósítani is lehetne.

„Tudom, a városban a jégkorong és a kosárlabda is „elszívja” a szurkolókat tőlünk, és azzal is tisztában vagyok, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem mindenki engedheti meg magának, hogy egy szezonban 13-14 meccsre is eljöjjön. De bízom benne, a folytatásban sikerül olyan produkciót nyújtanunk, ami még több szurkolót hoz ki a stadionba”.

Amióta szerepet vállalt a futballban, a legnagyobb pofonnak azt tekinti, hogy sikereiket mindig másokkal hozzák kapcsolatba, holott csak pár ember tudja, hogy az elmúlt három és fél évben mennyit és milyen keményen dolgoztak.

„A legnagyobb siker nem kézzelfogható, de a Kaposvár elleni meccsen a Polonkai gólja utáni hangulat talán a legemlékezetesebb az elmúlt időszakból. Az a pár másodperc nagyobb hatással volt rám, mint mondjuk a Fradi elleni 5-0-s győzelem” – mondta a jelenleg talán legirigyeltebb magyar klubtulajdonos.

Ugyanakkor a labdarúgáson kívül is van élete, nem titkolta, ha tíz év múlva beszélünk, nem elsősorban a Videoton sikereiről számolna be, hanem arról is, hányszor mászott fel 6000 méternél magasabb hegycsúcsra, vagy mi volt a legnehezebb mountain bike versenye.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr272944174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása