MOL csapat Futball Blog

Ki, mennyit tett hozzá a bajnoki címhez?

2011.05.22. 21:01 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton már két fordulóval a vége előtt megnyerte a labdarúgó bajnokságot, ami a klub történetének első bajnoki címe. A csapatban a szezon során összesen közel húsz játékos lépett pályára. Összefoglaljuk ki, mennyi időt játszott a bajnokság során, mennyit tett hozzá a történelmi aranyéremhez.

A kapuban a szezon során hárman is szerepet kaptak. A legtöbbet a montenegrói válogatott Mladen Bozsovics védett, 26 alkalommal kezdődött az ő nevével az összeállítás. A szlovák Tujvel mindössze négy meccsen szerepelt, míg Sebők Zsoltnak csak egy meccs jutott. Őt a Magyar Kupában „kárpótolta” edzője, hiszen a sorozatot ő védte végig.

A védelemben Lipták Zoltán játszott a legtöbbször, ő 28 alkalommal volt pályán, de csak egy meccsel maradt el tőle a válogatottban idén bemutatkozó jobbhátvéd Lázár Pál. Őt szintén egy meccs „lemaradással” követi Vaskó Tamás, aki 26-ször játszott.

A szerb Andjic 23 meccsén egy gólt szerzett, míg Hidvégi Sándor és Izing Martin összesen 11 meccsen szerepelt. De amíg előbbi tízszer is szerepet kapott, addig társa csak egy meccsen bizonyíthatott.

A középpályán Sándor György tűnik a legfontosabb láncszemnek, hiszen csak egy meccset hagyott ki, így összesen 29 találkozón játszott. A második legtöbb meccset – Sándornál kettővel kevesebbet - a korábban már a cseh és a német bajnokságban is megfordult Dusan Vasziljevics játszotta. A harmadik legtöbb összecsapás az év felfedezettjének választott, és mostanra a válogatottban is alapembernek számító Elek Ákos nevéhez kötődik, ő 26-szor lépett pályára.

A bajnokság elején még csapatkapitány Farkas Balázs 20-szor, a szezon közben kisebb sérüléssel bajlódó Nagy Dániel 18-szer játszott bajnoki meccset. Szakály Dénes 13-szor kapott szerepet, többnyire (11-szer) csereként.

A többiek inkább csak kiegészítő emberek voltak, hiszen a korábban a Manchester United alkalmazásában is álló Bojan Djodjic mindössze négyszer, a svéd Martin Mutumba háromszor, míg a horvát Damir Milanovic csak kétszer játszott. Gyurcsó Ádám pedig csak az utolsó meccs, záró negyedórájában kapott szerepet.

A csatárok közül a 24 góllal a gólkirályi címet is megszerző, korábban magát az orosz Lucs-Enyergija Vlagyivosztokban is kipróbáló brazil André Alves töltötte a legtöbbet a pályán, mindössze két bajnoki meccset hagyott ki. Utána Gosztonyi András szerepelt a legtöbbször (23 alkalommal), míg a szerb Nemanja Nikolicsnak 22 meccs jutott. Lencse László 14 meccsen szerezte a három gólját. Érdekesség, hogy a három támadó összesen tíz góllal szerzett kevesebbet, mint Alves egyedül.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr522924601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása