MOL csapat Futball Blog

Bajnoki vereség 187 nap után

2011.04.19. 18:36 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton magabiztosan vezeti a hazai labdarúgó bajnokságot, sokak szerint már csak elveszíteni tudják a bajnoki címet. A csapat azonban a hétvégi fordulóban kikapott Szombathelyen. Dr. Mezey György a találkozó után úgy fogalmazott, a Haladás megérdemelten győzött, mert jobban játszott együttesénél.

A fehérváriak legutóbb október 29-én, a Budapest Honvéd ellen veszített bajnoki meccset. A klub honlapja megkérdezte a játékosokat, ők miben látták a vereség okát. Abban valamennyijük véleménye megegyezett, hogy nagyon sajnálják a történteket, hiszen készültek erre a bajnokira, ám ezt leszámítva, több ponton is eltértek a vélemények.

A válogatottban is alapembernek számító Lipták Zoltán szerint a Haladás gyakorlatilag végigtámadta a meccset, különösen a második félidőben érezte úgy, hogy egyfolytában jönnek. Ugyanakkor az is döntő tényező volt, hogy ők kihagyták a ziccereket, de leginkább az volt a baj, hogy a hazaiak motiváltabbak voltak, mint ők.

A csereként szóhoz jutó Polonkai Attila szerint nem tudni miért, de nem érezték a ritmust és nem a megszokott játékukat játszották. A második gólnál csúnyán becsapott Farkas Balázs szerint csapatként nem működtek tökéletesen, de támadásban és védekezésben is követtek el egyéni hibákat, a mérkőzés fordulópontjaiból pedig rosszul jöttek ki.

A gólkirály jelölt Alves mellett az ősz kiemelkedően legjobb fehérvári játékosa Elek Ákos szerint nincs sok idő a búslakodásra, hiszen szerdán már kupameccset játszanak, tehát tovább kell lépniük.

„Ha megmarad az a belső tartásunk, ami a Fradi, vagy éppen a Zalaegerszeg meccsen jellemzett minket, akkor továbbra is a jó úton járhatunk, ha viszont nem, akkor érhetnek minket meglepetések” – mondta a honlapnak a játékos.

A szintén középpályán szerepet kapó Sándor György úgy vélte mindenki pozitívan állt hozzá a feladathoz, ezért nem érti, mi történt, illetve azt, hogy mi nem történt. Belülről úgy látta – és ez egyezett Mezey György véleményével is – hogy az első félidő viszonylag kiegyenlített volt, ám a másodikban egyértelműen a szombathelyiek domináltak. Ők pedig nem ehhez vannak szokva.

Vaskó Tamás szerint többekből is hiányzott az alázat ezen a mérkőzésen, pedig pont az ilyen nehéz ellenfelek ellen, idegen pályán kellene megmutatniuk, mit tudnak, és jobban kellene küzdeniük.

„Csak lődörögtünk a pályán és még csak a saját játékunkat sem játszottuk. Nagyon mérges vagyok, amiatt, hogy legalább egy döntetlent nem tudtunk elérni egy nálunk gyengébb csapat ellen. Ugyanilyen nehéz lesz a hátralévő pár meccsünk is, és ha nem tudunk változtatni, gondok lehetnek” – vélte a korábbi újpesti játékos.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr422840370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása