MOL csapat Futball Blog

Szinte biztos, hogy a nyáron elviszik a Vidi legjobbját

2011.04.13. 23:32 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Ahogy jelenleg a Videoton kiemelkedik a hazai labdarúgó mezőnyből, úgy emelkedik ki a klub brazil légiósa André Alves a góllövők közül. A 28 esztendős támadó közel kétszer annyi gólt szerzett, mint a góllövőlista második helyezettje.

„Nehéz az ő története, nélküle nem is nagyon tudok erről beszélni. Legelőször Kaposváron láttam játszani, de akkor még nem figyeltem rá annyira, nem követtem nyomon mennyire illeszkedik bele a csapata játékába” – emlékezett Mezey György arra, mikor tűnt fel neki Alves játéka.

A szakvezető szerint játékosa már korábban is elérhetett volna erre a szintre, de nem tett jót a brazil légiósnak, hogy Oroszországba igazolt. (Alves Magyarországon korábban a Honvédban és a Kaposvárban játszott, onnan igazolt a Lucs-Enyergija Vlagyivosztokhoz.)

„Alves egy családszerető ember, fontos, hogy mindig a közelben tudja a gyerekeit. Az orosz bajnokságban előfordult, hogy egy hétre elment otthonról, ha mondjuk Moszkvában volt meccsük. Nem neki való ez az életmód” – mondta az edző, játékosa korábbi rossz döntéséről.

Mezey nem titkolja, a jelenlegi keretből Alves iránt a legnagyobb az érdeklődés és szinte biztos benne, hogy a nyáron elszerződik a magyarnál erősebb bajnokságba. A szakember azonban abban is biztos, hogy ezúttal nyugat felé veszi az irányt a légiós.

„Elismerem a tudását, de nem szeretek olyat mondani, hogy ő a legjobb. Aki ilyet mond, az nem komoly szakember. Van a futballnak olyan szegmense, amiben utolérhetetlen, de van számos más olyan megközelítés, amelyben vannak nála jobbak” – adott szakmai elemzést a várható idei gólkirályról Mezey.

Alves eddig 153 első osztályú találkozón szerepelt és ezeken 71 gólt szerzett. Ebből húszat az idei szezonban. Az idei bajnokság során átlagban 93 percenként talált be.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr142824633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása