MOL csapat Futball Blog

Mezey elégedett a válogatott hollandiai teljesítményével

2011.03.30. 14:39 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar labdarúgó-válogatott öt nap leforgása alatt kétszer is megmérkőzött Hollandiával Európa-bajnoki selejtezőn. Amíg itthon csúfos négygólos vereség lett a vége, addig Amszterdamban – helyenként jól játszva – két góllal maradt alul a magyar együttes.

A két mérkőzésen három Videoton játékos is szerepelt, felemás teljesítményt nyújtva. Az első, budapesti összecsapáson Lipták Zoltán és Elek Ákos is kezdőként lépett pályára.

Lipták teljesítményéről mindent elmond, hogy egy olyan védelem közepén szerepelt, amely négy gólt kapott hazai pályán. Sokszor gondban volt a tolódásoknál és a hollandok helyzetváltoztatásait se tudta gyorsan lereagálni. Feledhető teljesítményt nyújtott, valószínűleg ha nem kap sárga lapot, akkor se számolt volna vele egervári Sándor szövetségi kapitány.

A második meccset Elek is sárga lapjai miatt hagyta ki, ő azonban elfogadható teljesítményt nyújtott az első meccsen. A találkozó elején többször is bátran tört előre, azonban senkivel nem tudott összejátszani, mert a hollandok remekül védekeztek, neki pedig nem nagyon segített senki.

A harmadik fehérvári játékos, a jobbhátvéd Lázár Pál csak az amszterdami találkozón kapott szerepet. Nehéz dolga volt a Barcelonát erősítő trükkös Afellayal szemben, aki párszor ugyan becsapta, de gólt nem szerzett.

Lázár főleg a védekezésben jeleskedett, csak a második félidőben jött fel bátrabban a támadásokhoz, a meccs végére azonban láthatóan elfáradt, ami nem is csoda, hiszen ezúttal nem a Zalaegerszeg, hanem a világbajnoki ezüstérmes Hollandia volt az ellenfél.

A Videoton edzője Mezey György a klub honlapján úgy fogalmazott, ez a válogatott igazi arca, nem az, amit pénteken a Puskás Stadionban mutatott. A korábbi kapitány úgy véli kedden a válogatott jól játszott, remekül helytállt. Külön kiemelte Gera Zoltán és Rudolf Gergely játékát.

A válogatott játékosok a hét hátralévő részében csapatukkal készülnek és várhatóan valamennyien szerepet kapnak a hétvégi Szolnok elleni találkozón. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr852785158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása