MOL csapat Futball Blog

Remek formában várja a címvédőt a Vidi

2011.03.16. 20:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A bajnokságban élen álló Videoton labdarúgócsapata előbb bajnokin a Ferencvárost, majd kupameccsen a Honvédot intézte el.

A Videoton labdarúgócsapatát már az őszi szezon során is többen bajnokesélyes csapatnak kiáltották ki. Mezey György együttese a tavaszt nem kezdte túl jól, hiszen kiesett a Ligakupából és a Vasas vendégeként is csak egy pontra volt jó.

Elekék azóta két meccsen is bizonyították, nem véletlenül tartják őket jelenleg a legjobb magyar csapatnak. Az elmúlt öt nap alatt két meccset játszottak a fővárosban, szombaton a Ferencvárosnak ötöt, majd kedden a Honvédnak négyet rúgtak, miközben egyet sem kaptak.

A szombati bajnokit ugyan a tavasz meccsének kiáltották ki, de a végére az egész egy edzőmeccs jellegű találkozó lett. A Vidi egy szerencsés – de jogos – tizenegyessel megszerezte a vezetést, majd a folytatásban szinte megfojtotta a Fradi játékát.

Ahogy egy zöld-fehér játékos átlépte a felezővonalat, azonnal két-három fehérvári vette körül. Így nem volt meglepő, hogy a hazaiak az egész meccs során mindössze egy komoly gólhelyzetet tudtak kialakítani, miközben a vendégek sorra lőtték góljaikat.

Az 5-0-s győzelem egyébként is történelmi siker volt, hiszen a Vidi még soha nem nyert ilyen nagy arányban a Fradi ellen, míg a zöld-fehérek még soha nem kaptak ki ilyen nagy arányban vidéki csapattól az Üllői úton.

A Videoton azonban nem elégedett meg ennyivel, kedden a Honvéd elleni kupavisszavágón folytatta remek szereplését, és sima négygólos győzelmet aratott. A meccs hőse az a Lencse volt, aki a téli szezonban még távozni akart a csapattól, de a miután bekerült a kezdőbe, a Fradi ellen egyszer, a Bozsik-stadionban kétszer is eredményes volt.

A Vidi játékosait így a pénteki, Debrecen elleni rangadó előtt csak egy dolog aggaszthatja, hogy edzőjük Mezey György meggyógyuljon. Az egykori szövetségi kapitány ugyanis lázas beteg, a Honvéd elleni meccset is ott kellett hagynia betegsége miatt. Számára valószínűleg a legjobb gyógyszer a győzelem lenne a bajnoki címvédő ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr432745531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása