MOL csapat Futball Blog

A Vidi nyolc éve nem kapott ki az Üllői úton

2011.03.11. 10:23 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A hétvégén a tavaszi szezon talán legfontosabb meccse vár a Videotonra. A listavezető fehérváriak a második helyen álló Ferencvároshoz látogatnak. Mezey György csapatának előnye hat pont a táblázaton, de egy esetleges vereség még izgalmassá teheti a hátralévő fordulókat.

Természetesen a csapatnál senki nem gondol a vereségre, hiszen már ősszel is bebizonyították, nem olyan könnyű legyőzni őket. Mezey úgy véli, nem kell félniük a Fraditól, hiszen hiába nyerték tavasszal az összes tétmeccsüket, játékuk még nem meggyőző.

„Nem titok, a mi célunk a bajnoki cím megszerzése. Ennek fényében furcsa is lenne, ha azt mondanám, tartunk a Ferencvárostól. Ugyanakkor tudjuk, ez egy rendkívül fontos meccs lesz, és a zöld-fehérek is tudják, egy esetleges sikerrel közelebb kerülnek hozzánk” – mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Mezey hozzátette, nem foglakozik a Fradi játékosok fogadkozásaival, ő csak a saját csapatára figyel és megpróbál egy nyerő taktikát kidolgozni a szombat esti rangadóra.

A két csapat eddig 77-szer játszott egymással az élvonalban, és a fehérváriakat „doppingolhatja”, hogy szombaton rekordot állíthatnak fel a zöld-fehérekkel szemben. Eddig kétszer volt hat mérkőzéses veretlenségi sorozatuk, míg a harmadik, hat meccset számláló veretlenségi sorozatuk jelenleg is tart.

Így ha szombaton is pontot tudnak szerezni, új rekordot állítanak fel. A Fradi legutóbb 2004-ben tudott nyerni a Vidi ellen, azóta azonban a négy döntetlen mellett két fehérvári siker született. A zöldeket igazán az aggaszthatja, hogy ez a két győzelem is az Üllői úton született.

Az azóta a másodosztályt is megjárt Ferencváros legutóbb 2003. április 5-én tudta legyőzni a Vidit saját közönsége előtt.  Az elmúlt négy fővárosi meccs kétszer is 0-1-el illetve 2-2-vel zárult.

A Vidi azonban egy esetleges sikerrel sem dőlhet hátra, hiszen a jövő héten újabb rangadó vár a csapatra, a címvédő, jelenleg harmadik helyen álló Debrecent fogadják. Ha mindkét meccsüket megnyerik, valószínűleg már lehet is szervezni a bajnoki ünneplést. Ha azonban elbukják mindkettőt. ..

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr822730264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása