MOL csapat Futball Blog

Kezdődik a „tavaszi hadjárat”

2011.02.24. 19:46 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 Pénteken elkezdődik a labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja. Igazából nem is kezdődik, hanem folytatódik, hiszen a 17. fordulót átvitték őszre, majd a rossz időjárás miatt mégis visszatették tavaszra. Európában egész télen üzemelnek a bajnokságok, mi mégis alig várjuk a magyar foci kezdetét. Úgy vagyunk vele, mint Pelikán elvtárs a magyar naranccsal: kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miénk.

A Videoton az első fordulóban a télen minden tekintetben alaposan megerősített Vasashoz látogat. Az angyalföldiek a szünet alatt találtak befektetőt, így megmenekültek a teljes csődtől, míg a játékos piacon sikerült megszerezniük Lisztes Krisztiánt és megtartaniuk Lázok Jánost, de kaptak két játékost kölcsön a Viditől, a Debrecentől (Szilágyi, Rezes) és a Ferencvárostól (Kulcsár, Nagy P.) is.

A Vidi ezzel szemben senkit nem igazolt – sőt a brazil Cesarról sikerült lemaradnia – ugyanakkor majdnem minden játékosát megtartotta, ami önmagában is jelentős erősítést jelent. (A fehérváriak három játékosukat adták kölcsön, Vujovics a Kecskemétre, míg Ponczók és Présinger épp a Vasashoz került fél évre.)

A két csapatnak ez lesz a 83. összecsapása, az elsőt még 1968-ban játszották egymás ellen. Az eset érdekessége, hogy a Videotonnak az volt az első találkozója az első osztályban. A két együttes egymás elleni mérlege a fehérváriaknak kedvezőbb, hiszen az ő 29 győzelmük mellett a Vasas csak 25-ször tudott nyerni, míg a maradék 28 meccs döntetlennel zárult.

Angyalföldön ez lesz a 41. meccs, és a 21 hazai győzelem mellett a Vidi csak hétszer tudott nyerni. Legutóbb 2009 őszén, amikor 4-2-re nyert az Illovszky stadionban. Azonban bizakodásra adhat okot, hogy az őszi szezonban a bajnokság idegenbeli meccseit figyelembe véve, a Videoton volt a legeredményesebb.

A Videoton jelenleg hét ponttal vezet a második Zalaegerszeg előtt, és sokan úgy vélik, csak elveszíthetik a bajnoki címet. A sorsolást böngészve kijelenthető, a március-április sorsdöntő lehet a bajnokság végkimenetele szempontjából.

A harmadik fordulóban a fehérváriak a Ferencvároshoz látogatnak, majd fogadják a címvédő Debrecent és egy szolnoki „kirándulás” után hazai környezetben játszanak a jelenleg második Zalaegerszeggel, majd a télen alaposan megerősödött Haladáshoz látogatnak.

Ha ebben a sorozatban kisebb hullámvölgybe kerülnek, és értékes pontokat veszítenek el, úgy még bajban lehetnek a bajnokság hajrájában. Ha azonban az ősszel látott kiegyensúlyozott formájukat hozzák, úgy a nyáron képek kerülnek az évek óta üresen álló tablóképre, amelyen a Videoton első bajnokcsapata szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr802688245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása