MOL csapat Futball Blog

Ősszel kellene minél több pontot szereznünk

2010.11.09. 11:42 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Videoton labdarúgó csapat remekel a hazai bajnokságban, hiszen 11 forduló után 26 pontot szerezett és hatpontos előnnyel vezeti a bajnokságot. Dr. Mezey György a csapat vezetőedzője ennek ellenére úgy érzi korai még arról beszélni, hogy csapata a fő esélyese a bajnoki címnek.

„Őszintén mondom, nem foglalkozunk még azzal mi lesz jövő júniusban, mindig a következő feladatra koncentrálunk. Természetesen örülünk, hogy jól megy a csapatnak, de nem szabad elszállnunk magunktól” – mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Mezey úgy véli, az idei bajnokság roppant kiegyensúlyozott, hiszen a második és a hetedik helyezett mindössze egy győzelemnyire van egymástól. Bár a Vidi vezeti a bajnokságot, az edző szerint még veszélyes lehet rájuk a Debrecen, a Ferencváros a ZTE vagy éppen a Kaposvár is, de úgy érzi, az Újpest is beleszólhat még a dobogós helyekbe.

 

„Nem titkolt célunk a bajnokság megnyerése, de ugyanígy vagyunk a Magyar Kupával is, ott is szeretnénk győzni. Sokan azt mondják milyen erős a játékoskeretünk, pedig vannak csapatok, akik még nálunk is többet igazoltak, miközben nekünk voltak meghatározó játékosaink – elsősorban Horváth Gáborra gondolok -, akik elmentek”.

A 69 esztendős szakember úgy gondolja, az ősszel kellene minél több pontot szerezniük, hiszen nem elképzelhetetlen, hogy a téli átigazolási szezonban újabb meghatározó játékosok hagyhatják el a klubot.

„Alves, Lipták és Elek is olyan teljesítményt nyújt az ősszel, hogy lehet, a tavaszt már egy külföldi csapatban kezdik. Ha közülük csak kettő elmegy, már az nagy veszteség, de az üzleti szempontokat szem előtt tartva, el kell engedni őket. Persze lehet pótolni a kiesett játékosokat, jelölt mindig van, de a klub büdzséjéről nem én gondoskodom. Ha idén sikeresek leszünk, és jövőre indulhatunk a nemzetközi porondon, akkor 4-5 meghatározó játékost kell szerződtetnünk, hogy helyt álljunk”.

 

Mezey szerint játékosai józan szakmaisággal tudják feldolgozni az őket érő kritikákat, amihez természetesen kell az ő rutinja is. A válogatottból hazatérő labdarúgóinak is őszintén elmondja a véleményét, így a finnek elleni Eb-selejtezőn remekül teljesítő Elek Ákosnak is elmondta, mikor, hol hibázott.

A válogatottal kapcsolatban úgy érzi, végre felpezsdült a magyar futball, új szellemiség szerint áll össze a válogatott. „Egervárinál nem az számít, hogy ki játszik külföldön, hanem az, hogy ki játszik rendszeresen. Ő végre nem a külföldön kispadozókat hívja meg, hanem akik folyamatosan szerepet kapnak klubjukban”.

Az 1985-ben az Év európai szövetségi kapitányának megválasztott szakembernek a nemzetközi futball egyik fontos kérdéséről is megvan a véleménye, úgy véli erős túlzás lenne, ha a holland Schneijder kapná meg idén az Aranylabdát, véleménye szerint ez sokkal inkább a Barcelona spanyol világ-, és Európa-bajnokát Iniestát illeti meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr142435688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása