MOL csapat Futball Blog

Egy kis klubtörténet II.

2010.08.20. 11:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!


 1968.  Január 22-én a közgyűlés Videoton SC-re változtatta a klub nevét. Bő hónappal később az NB I-es premieren kikaptunk a Bp. Vasastól 6:1-re. Első NB I-es gólunkat Csukovics László szerezte.

 1976.  A klub történetének – eddigi – legjobb bajnoki szereplése. Második lett a Vidi az NB I-ben, de nincs szurkoló, aki ne úgy emlékezne, Müncz játékvezető elvette az aranyat tőlünk az Üllői úton.

 1985.  A csodálatos UEFA-kupa menetelés betetőzéseként, a Bernabeu Stadionban a Videoton, Májer góljával, 1-0-ra legyőzte a Real Madridot. A sóstói első felvonással (0-3) a Real nyerte a kupát, de talán nincs is a magyar futballnak olyan kedves ezüstérme még egy, mint ez.

 1989.  Az 1988-89-es bajnokságban remek csapat, minden idők egyik legerősebb Vidije formálódott Kaszás Gábor keze alatt. Végül 4. lett „csak” a Vidi, de akár az előző, akár a következő bajnoki év pontszámítási szisztémája érvényes, bajnokcsapatot ünnepelhettünk volna a Sóstón.

 2006.  Az FC Fehérvár megnyerte a Magyar Kupát!

 2007.  Szűk másfél évvel a Magyar Kupa-győzelem után, gyakorlatilag csődbe ment a klub, elveszítette NB I-es licencét. Garancsi István megmentette a Vidit, tulajdonlásával konszolidálódott a közel egymilliárdos tartozás, a Vidi folytathatta 2008 tavaszán a bajnokságot.

 2008.  Az „újjáépítés” fontos állomása: Ligakupa-győzelem.

 2009.  A klub másodszor is megnyerte a Ligakupát. A Garancsi-féle új korszak talán legnagyobb sikere: ismét Videotonnak hívják a klubot! A csapat várakozáson felül szerepelt a Soproni Liga őszi idényében: listavezetőként várhatta a tavaszt!

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr292235032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása