MOL csapat Futball Blog

Miként szerezhet ősszel 34 pontot a Vidi

2013.07.28. 12:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kovacsIstvan_sport365.jpgA hétvégén elkezdődött a hazai labdarúgó bajnokság, hivatalos nevén az OTP Bank Liga küzdelme. A bajnoki címre több együttes is esélyes, a szurkolók és a szakemberek is úgy vélik, a címvédő Győr mellett a Videotonnak, a Debrecennek és a Ferencvárosnak van a legnagyobb esélye bajnokként befejezni a 2013-14-es szezont.

Nézzük végig, mi vár a Vidire az őszi szezonban. Egyelőre csak a bajnokságot vettük számba, hiszen a Magyar Kupa és a liga Kupa részletes programja még nincs kész.

A Vidi otthon kezdi a bajnokságot a Haladás ellen. Tavaly ebben a párosításban Gyurcsó két góljával diadalmaskodott a Vidi, valószínűleg a 2-1-es végeredménnyel most is kiegyeznének a fehérvár szimpatizánsai. (Tippünk 3 pont.)

A második forduló már nehezebbnek ígérkezik, hiszen a Ferencvároshoz látogat a csapat. Két egyenrangú együttes összecsapása várható, melyet a pillanatnyi forma dönthet el. Tavasszal Torghelle első percben szerzett góljával nyert a Vidi, ezt valószínűleg most aláírná valamennyi játékos. (Tippünk 1 pont.)

A folytatásban a Pécs illetve a Paks látogat Fehérvárra és a csapatok játékos garnitúráját figyelembe véve nem okozhat gondot otthon tartani a három pontot. (Tippünk 6 pont.)

A következő három forduló viszont roppant nehéznek ígérkezik, hiszen előbb Győrbe látogat a csapat, majd az MTK-t fogadja, míg a hetedik fordulóban a Debrecen vendége lesz az együttes. Tavaly ugyanebben a leosztásban négy pontot szerzett a Vidi, idén ennél többet szeretnének. (Tippünk 5 pont.)

A következő három forduló könnyebbnek ígérkezik, hiszen a Kecskemét (otthon), pápa (idegenben) Újpest (otthon) nem jelenthet komoly erőpróbát egy bajnoki címért versenyben lévő együttesnek. (Tippünk 9 pont.)

A 11. fordulóban egy érdekes párharc következik, hiszen a Puskás Akadémiához látogat a Vidi, és várhatóan a fiókcsapatnak számító felcsútiak felszívják magukat a „nagy testvér” ellen. (Tippünk 1 pont.)

Egy héttel később a honvéd érkezik Fehérvárra és valószínűleg fűti a visszavágás a hazaiakat, hiszen tavaly augusztusban hiába játszott szinte végig mezőnyfölényben az akkor még Paulo Sousa által irányított együttes, a kispestiek elvitték a három pontot. (Tippünk 3 pont.)

Az őszi utolsó három meccsből a Kaposvár illetve az újonc Mezőkövesd nem jelenthet gondot, azonban Diósgyőrben nem lesz egyszerű meccse Sándor Györgyéknek. (Tippünk 6 pont.)

Összességében tehát nem könnyű a Vidi őszi sorsolása, az ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy tavasszal valamennyi nagy rangadóját (Ferencváros, Győr, Debrecen, Diósgyőr) hazai környezetben játssza az együttes. Ha minden a fehérvári szurkolók kedve szerint alakul, akkor a DVTK elleni hazai meccs után pedig jöhet az ünneplés!

(Fotó:vidi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-futball.blog.hu/api/trackback/id/tr285429397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása